Robotul de bucatarie este unul dintre aparatele electrocasnice aproape indispensabile din bucataria noastra.
Cum te descurci, insa, daca intervine o pana de electricitate? Mancarea tot trebuie pregatita.
Iata cum poti proceda:
- foloseste o
razatoare. Foarte multe ingrediente pot fi date pe razatoare (morcovul, radacina de patrunjel, branza, chiar si oul fiert). Poti incerca sa razuiesti inclusiv paine mai uscata ca sa obtii firimituri;
- cumpara-ti o
mandolina. Ai grija, insa, pentru ca taie foarte repede si usor;
- feliaza cat de fin vrei cu ajutorului unui cutit;
- utilizeaza aparatul de cojit legume pentru felii subtiri;
- pentru fasii foarte fine foloseste aparatul cu care cojesti citricele;
- ca sa faci aluat fara sa te murdaresti, amesteca-l cu furculita, telul sau cu o lingura de lemn tare.
Cum sa zdrobesti
- pune ingredientele proaspete intr-o punga inchisa etans si trece peste ele cu un sucitor;
- marunteste biscuitii sau painea uscata prin metoda de mai sus, dupa care cerne ce ai obtinut, iar resturile mari marunteste-le inca o data;
- daca ai, totusi, electricitate, foloseste o rasnita de cafea electrica pentru a macina ingredientele uscate, cum ar fi cerealele;
- pentru ingrediente tari, cum sunt sunt nucile si usturoiul, foloseste un mojar;
- daca ai cantitati mai mari, foloseste mulineta. De altfel, e buna si pentru piure sau pate.
Cum sa faci supe crema
- pentru o mancare cu consistenta intre smoothie si piure, foloseste un zdrobitor de piure;
- pentru supa crema, dupa ce termini cu zdrobitorul de piure, trece mixul prin sita, iar ce ramane piseaza inca o data, de data aceasta cu o lingura;
- pentru tocarea rapida a legumelor, cumpara-ti un cutit cu lama dubla curbata;
- ca sa bati ouale, ai la dispozitie telul. Daca vrei altceva, foloseste betisoare fine din bambus si tine-le intre degete ca si cum ai avea tel;
- pentru carne taiata foarte marunt, ai masina de tocat.
Autor: Alina Tibichi