Site coolinaria.ro

10 idei de retete cu sos de rosii


10 idei de retete cu sos de rosii Sosul de rosii nu lipseste din nici o bucatarie, in schimb nu e folosit in chiar atat de multe retete pe cate s-ar putea.

Avantajul lui e ca se poate pregati foarte usor in casa, toamna, cand pietele abunda de fructe si legume proaspete.

Are un gust acrisor sau putin dulce si da culoare si gust mancarii. Cel mai adesea gatim cu el paste si tocanite. Te-ai fi gandit, totusi, ca il poti folosi si pentru legume la gratar?

Iata alte idei de gatit cu sos de rosii:

1. Pizza cu sos
Pune la foc mic 2 linguri de zahar, sos de rosii si cate o lingurita de busuioc uscat si de oregano. Lasa sa fiarba cam o ora, pana cand sosul se ingroasa, apoi toarna pe feliile de pizza.

2. Paste cu rosii si creveti
Soteaza crevetii in unt si usturoi, dupa care pune in tigaie ierburi proaspete tocate, sos de rosii si amesteca cu pastele fierte.

Paste cu rosii

3. Sos Easy Rose
Amesteca smantana de gatit cu sos de rosii si tine mixul pe foc pana se ingroasa putin. Il poti servi cu ravioli sau alte paste umplute.

4. Pui cu parmezan
Pune mult sos de rosii pe bucatele de carne de pui gatite, apoi presara parmezan ras si da la cuptor. Scoate tava cand branza s-a topit si serveste cu spaghete.

5. Tocanita cu carnaciori
Soteaza patru carnaciori italieni cu o ceapa tocata. Dupa aceea pune sos de tomate, ciuperci si gogosari verzi tocati (optional). Lasa sa fiarba la foc mic in jur de un sfert de ora, apoi serveste cu paste penne.

Tocanita

6. Paste Bolognese
Pune la rumenit carne de vita. Adauga telina si ceapa tocata. Dupa cateva minute incorporeaza vin rosu si sos de rosii. Lasa mancarea la foc mic in jur de o ora. Serveste cu spaghete sau ca baza pentru lasagna.

7. Conopida sau zucchini la cuptor
Pune sos de rosii pe conopida sau dovlecel, picura putin ulei de masline si da la cuptor. Scoate tava cand vezi ca s-au inmuiat legumele. Cu cateva minute inainte de a expira timpul, poti sa presari si niste parmezan, daca doresti, si dai iarasi la cuptor.

8. Legume la gratar
Mai intai pregateste legume la gratar (vinete, sparanghel, gogosari, dovlecei etc.), apoi pune-le intr-o tava, acopera-le cu sos de rosii si cu mozzarella proaspata. Tine-le in cuptor pana cand se topeste branza.

Penne Arrabbiata

9. Paste penne Arrabbiata
Fierbe pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, apoi amesteca sosul de rosii cu chilli zdrobit. Cand sunt gata, pune pastele in farfurie, adauga mixul pregatit anterior, patrunjel si branza rasa.

10. Chiftelute cu sos de rosii
Pune cateva chiftelute din carnea preferata intr-o tigaie adanca, adauga sos de rosii si lasa-le sa fiarba la foc mic cateva minute. Serveste-le apoi cu spaghete.

Autor:  Alina Tibichi