Langa un piure, o portie de cartofi prajiti sau cateva legume merg de minune niste
burgeri de casa.
Sunt usor de facut, dar absolut deliciosi, si imprastie o aroma foarte placuta in toata bucataria.
Ca sa faci
cei mai buni burgeri de casa, trebuie sa ai in vedere urmatoarele sfaturi pentru gatit:
- incinge gratarul, cuptorul sau tigaia inainte de a pune burgerii;
- carnea trebuie sa contina
cel putin 20% grasime. Altfel, burgerii se vor usca prea tare;
- daca folosesti doar
carne de vita (care este cam slaba), poti fie sa amesteci pasta cu o felie de
paine inmuiata in lapte, fie sa picuri putin ulei in compozitie;
- pentru un sandvis mai light poti folosi
piept de curcan sau peste;
- ai grija sa omogenizezi pasta;
- pune
sos de soia ca sa ecoti in evidenta aroma carnii;
- nu uita sa potrivesti pasta de piper si sare;
- cand asezonezi,
foloseste furculita ca sa amesteci bine, nu mainile (eviti ca burgerii sa se intareasca mai mult decat e nevoie);
- nu-i modela prea grosi. Risti sa nu se coaca in mijloc;
- inainte de a-i pune la gatit,
apasa-i usor in mijloc, ca sa se formeze o gaura. Procedand astfel eviti ingrosarea lor in timpul gatirii;
-
nu presa burgerii cu vreo spatula. Isi vor pierde din sucul delicios;
- burgerii se intorc
o singura data pe partea cealalta;
- pentru aroma: ierburi, condimente, branza razuita, usturoi zdrobit, sos salsa etc.;
- daca ii pui pe gratar, intai unge-l cu putin ulei;
-
branza se pune spre final;
- ca sa grabesti coacerea lor si topirea branzei, pune peste ei un castron rezistent la caldura;
- incearca un
sandvis de branza si carne. Intre doua felii de branza pune un burger (aproape gatit) si inchide capacul gratarului.
Autor: Alina Tibichi