Site coolinaria.ro

Sfaturi pentru gatit burgeri de casa


Sfaturi pentru gatit burgeri de casa Langa un piure, o portie de cartofi prajiti sau cateva legume merg de minune niste burgeri de casa.

Sunt usor de facut, dar absolut deliciosi, si imprastie o aroma foarte placuta in toata bucataria.

Ca sa faci cei mai buni burgeri de casa, trebuie sa ai in vedere urmatoarele sfaturi pentru gatit:

- incinge gratarul, cuptorul sau tigaia inainte de a pune burgerii;
- carnea trebuie sa contina cel putin 20% grasime. Altfel, burgerii se vor usca prea tare;
- daca folosesti doar carne de vita (care este cam slaba), poti fie sa amesteci pasta cu o felie de paine inmuiata in lapte, fie sa picuri putin ulei in compozitie;

Burger de pui

- pentru un sandvis mai light poti folosi piept de curcan sau peste;
- ai grija sa omogenizezi pasta;
- pune sos de soia ca sa ecoti in evidenta aroma carnii;
- nu uita sa potrivesti pasta de piper si sare;
Burgeri de casa
- cand asezonezi, foloseste furculita ca sa amesteci bine, nu mainile (eviti ca burgerii sa se intareasca mai mult decat e nevoie);
- nu-i modela prea grosi. Risti sa nu se coaca in mijloc;
- inainte de a-i pune la gatit, apasa-i usor in mijloc, ca sa se formeze o gaura. Procedand astfel eviti ingrosarea lor in timpul gatirii;

Burger pe gratar

- nu presa burgerii cu vreo spatula. Isi vor pierde din sucul delicios;
- burgerii se intorc o singura data pe partea cealalta;
- pentru aroma: ierburi, condimente, branza razuita, usturoi zdrobit, sos salsa etc.;
- daca ii pui pe gratar, intai unge-l cu putin ulei;

Cheeseburger

- branza se pune spre final;
- ca sa grabesti coacerea lor si topirea branzei, pune peste ei un castron rezistent la caldura;
- incearca un sandvis de branza si carne. Intre doua felii de branza pune un burger (aproape gatit) si inchide capacul gratarului.

Autor:  Alina Tibichi