Pomelo este cel mai mare fruct citric si provine din tarile Asiei de Sud-Est.
Plantatii de pomelo se gasesc cu precadere in Asia si in Florida si Israel.
Pomelo este o sursa de: fibre, vitamine (B, C), potasiu, calciu, proteine, beta-caroten, sodiu, zinc, proteine, apa.
Beneficii pentru sanatate
- are putine
calorii si grasimi;
- previne
anemia datorita faptului ca favorizeaza absorbtia fierului de catre organism;
- ajuta la vindecarea mai rapida a ranilor;
- mentine
sanatatea dintilor si a gingiilor.
Gingiile care sangereaza pot si un semn al dificientei vitaminei C din organism. Vitamina C este o enzima co-factor in producerea colagenului, necesar pentru o stare generala buna a cavitatii bucale;
- se spune ca este
leac impotriva mahmurelii atunci cand e mancat incet;
- incetineste procesul de imbatranire prin vitaminele pe care le contine;
- previne
raceala si gripa, vitamina C ajutand la revitalizarea anticorpilor;
- ajuta in curele de slabire intrucat
da senzatia de satietate. In plus, diminueaza pofta de dulce si stimuleaza arderea grasimilor;
-
regleaza tensiunea arteriala datorita continutului de potasiu (acest mineral se mai gaseste in banane, avocado, guave);
- previne infectia tractului urinar (vitamina C mareste nivelul de aciditate din urina, diminuand astfel dezvoltarea bacteriilor din tractul urinar);
- combate inflamatiile obisnuite din timpul sarcinei, datorita continutului de vitamina C;
- previne
osteoporoza pentru ca are si calciu in structura;
- previne durerile articulare;
- trateaza
ateroscleroza (pectina din pomelo curata arterele si elimina particulele daunatoare);
- trateaza
constipatia, datorita fibrelor dietetice pe care le contine;
- previne
hemoroizii si cancerul de colon;
-
coaja de pomelo are multi bio-flavonoizi, acestia avand un rol important in reducerea incidentei cancerului pancreatic, mamar, intestinal. Previne cancerul mamar prin influentarea organismului de a elimina excesul de estrogen.
Autor: Alina Tibichi