Site coolinaria.ro

3 deserturi de 5 minute


3 deserturi de 5 minute Pentru un week-end de vara, cand vrei sa mananci ceva dulce, dar sa nu pierzi mult timp prin bucatarie, sigur esti in cautare de deserturi rapide.

De aceea, noi iti propunem 3 deserturi pe care le poti prepara in doar 5 minute!

Spuma de ciocolata
Ingrediente

100 g ciocolata neagra, 2 linguri Amaretto sau alt lichior, 1 albus, ciocolata razuita (pentru decor), 300 ml frisca lichida, 50 g zahar granulat fin (nu zahar pudra)

Mod de preparare
Rupe ciocolata in bucatele.
Pune frisca intr-o tigaie mica, pe foc potrivit.
Cand incepe sa fiarba, ia-o de pe foc, adauga ciocolata si amesteca bine pentru a se topi.
Mixtura trebuie sa fie omogena.



Crema obtinuta pune-o intr-un vas mic, asezat intr-un vas mare, cu apa rece ca gheata.
Toarna peste crema Amaretto si restul de frisca (daca ti-a mai ramas).
Amesteca bine cu ajutorul unui mixer.
Scoate apoi vasul din apa rece.

Separat, bate albusul spuma.
Adauga treptat zahar si continua cu mixarea pana obtii compozitia ca pentru bezele.
Pune ciocolata in pahare racite in prealabil, apoi adauga cu grija spuma, iar la final presara ciocolata razuita sau decoreaza cu frunze de busuioc.

Inghetata cu fructe
Ingrediente

o punga cu fructe inghetate, 1 lingurita vanilie, cca 100 g zahar, 155 g smantana lichida

Inghetata cu fructe

Mod de preparare
Pune toate ingredientele intr-un robot de bucatarie sau intr-un blender si mixeaza-le pana cand fructele sunt maruntite, iar compozitia seamana cu inghetata.
Se poate servi imediat sau dupa cateva ore, simpla sau cu sirop de ciocolata.

Coltunasi prajiti
Ingrediente

blat de placinta, umplutura preferata (fructe, branza, ciuperci etc.), ulei pentru prajit

Mod de preparare
Pune uleiul la incins, la foc mic spre mediu, ca sa ai timp sa pregatesti placinta.
Ruleaza aluatul pe masa si decupeaza cercuri destul de mari.
Pune umplutura pe ele, apoi impatureste-le si apasa cu degetul pe margini, ca sa le sigilezi cat mai bine.

Coltunasi prajiti

Poti sa le si incretesti cu furculita, dar ai grija sa nu apesi cu varful.
La final, prajeste-le.
Cand le scoti, pune-le pe un prosop absorbant de bucatarie, ca sa elimini excesul de grasimi.
In functie de umplutura, aceste placintele pot fi servite cu scortisoara, zahar pudra, sos etc.

Autor:  Alina Tibichi