Site coolinaria.ro

Sfaturi si trucuri pentru inghetata de casa


Sfaturi si trucuri pentru inghetata de casa Unul dintre cele mai cunoscute si mai racoritoare deserturi de vara este, fara indoiala, inghetata.

Cu vanilie, ciocolata, fructe ori migdale, inghetata este ideala atat pentru zilele cand vrem sa ne rasfatam, cat si pentru servit musafirii.

Ca sa faci o inghetata de casa cat mai buna, trebuie sa cunosti cateva trucuri.

Sfaturi si trucuri
- citeste cu atentie instructiunile din reteta, precum si cele ale aparatului de facut inghetata pe care vrei sa-l folosesti;
- unele aparate de facut inghetata au boluri care trebuie inghetate cel putin 24 de ore inainte de a pune in ele desertul. Asadar, pregateste-l cu o zi inainte;

- nu pune toate ingredientele odata in aparat. Indicat este sa le adaugi treptat;
- daca folosesti un aparat de facut inghetata, nu-l umple mai mult de doua treimi, ca sa aiba suficient spatiu pentru a-si mari volumul;

Inghetata

- cu cat vei pune mai mult indulcitor, cu atat compozitia va ingheta mai greu;
- ca sa nu se formeze cristale mari de gheata, pune in compozitie lapte praf, bezele topite, oua batute, gelatina. De asemenea, inveleste recipientul cu hartie cerata;

- cu cat ingheata mai repede, cu atat textura va fi mai pufoasa;
- alcoolul se adauga doar dupa ce inghetata a devenit compacta. In schimb, textura ei va fi mai usoara;

- aromele (vanilie, migdale, artar etc.) se pun dupa ce compozitia de inghetata s-a racit, dar inainte de a o bate;
- ciocolata, nucile, bucatelele de bomboane se pun cu putin timp inainte de a fi gata mixarea;

Inghetata de casa

- depoziteaza inghetata in recipiente dreptunghiulare. Se crede ca acestea ii mentin consistenta uniforma;
- intotdeauna, inghetata se pune intr-o cutie cu capac. Astfel, isi va pastra aroma si nu va absorbi din mirosul celorlalte preparate;

- inainte de servire, inghetata trebuie sa stea cel putin 4 ore in congelator;
- niciodata sa nu lasi inghetata sa se topeasca, apoi sa o pui iarasi in congelator;

Cum sa faci o inghetata de casa delicioasa

Inghetata de casa

Pregateste compozitia de inghetata, apoi raceste-o deasupra unui vas cu apa foarte rece.
Cand s-a racit complet, pune-o intr-un recipient de plastic ori din otel inoxidabil in congelator.
Verifica dupa vreo 45 de minute.
Daca incepe sa inghete pe margini, scoate-o din congelator si amestec-o cu putere cu un tel sau o spatula.
Dupa ce s-au maruntit toate bucatelele de gheata, pune-o inapoi in congelator.

Inghetata

Repeta procedeul dupa o jumatate de ora. Cam in 2-3 ore va fi gata.
Intre timp, topeste cateva bucatele de ciocolata.
Cand inghetata aproape ca e gata, scoate-o din congelator, amestec-o cu ciocolata si bag-o inapoi in congelator.
La fel de bine poti folosi si migdale.

Aici gasesti mai multe retete de inghetata de casa!

Autor:  Alina Tibichi