Site coolinaria.ro

3 retete de vara cu iaurt


3 retete de vara cu iaurt Pentru a face fata activitatilor si stresului de zi cu zi, organismul are nevoie de minerale si vitamine.

Intrucat vara transpiram mai mult ca in alte anotimpuri, eliminand multe dintre acestea, trebuie sa ne refacem rapid stocul de vitamine si saruri minerale.
Si cum altfel o putem face mai bine si mai repede daca nu prin alimentatie?

Calciul, spre exemplu, il obtinem din iaurt.
Renunta la a-l consuma simplu in favoarea catorva retete simple, rapide si gustoase.

1. Supa de vara cu iaurt, rosii si busuioc
Ingrediente

cca 500 gr iaurt, 2 linguri de ulei de masline, 1 catel de usturoi maruntit, jumatate de ceapa tocata, piper, sare, cca 20 gr frunze de busuioc, cca 1 L apa / supa de legume, 2 rosii coapte taiate in bucati mici



Mod de preparare
Soteaza usturoiul si ceapa in ulei incins, in jur de 5 minute. Adauga apa sau supa.
In momentul in care da in clocot, redu intensitatea focului si las-o sa fiarba.
Dupa 5 minute indeparteaza de caldura si lasa sa se raceasca la temperatura camerei.
Cand s-a racit suficient, trece totul prin blender sau robotul de bucatarie cam jumatate de minut.
Adauga apoi busuiocul, piperul si sarea si mixeaza iarasi 30 de secunde.

Incorporeaza iaurtul si mareste viteza de mixare.
Tine supa la rece pana in momentul in care o pui in boluri.
Inainte de servire adauga cele cateva linguri de rosii maruntite.
Daca vrei, poti presara putina sare peste ele.

2. Paste carbonara cu iaurt
Ingrediente

paste penne, iaurt grecesc, 1 ou, 150 gr bacon, 3 linguri de parmezan proaspat ras, 1/4 lingurita sare, foarte putina scortisoara, foarte putin ardei cayenne, piper negru



Mod de preparare
Fierbe al dente pastele in apa cu putina sare.
Intre timp, amesteca oul cu iaurt, 2 linguri de parmezan, ardei cayenne, scortisoara si sare.
Scurge pastele de apa si pune imediat peste ele mixul cu iaurt.
Amesteca bine si serveste cu restul de parmezan, piperul negru proaspat macinat si baconul taiat cubulete (eventual, calit in ulei in prealabil).

3. Piersici la gratar cu miere si iaurt
Ingrediente

4 piersici coapte de marime medie (taiate in doua), 4 linguri de miere de albine, scortisoara dupa preferinte, cca 125 gr iaurt grecesc cu miere



Mod de preparare
Pune piersicile pe gratar si pregateste-le la foc mic, pana se inmoaie, 2-4 minute pe fiecare parte.
Intre timp amesteca scortisoara cu iaurt.
Cand sunt gata piersicile, pune cate o lingura din mix peste fiecare, apoi asezoneaza cu miere de albine.

Autor:  Alina Tibichi