Site coolinaria.ro

5 deserturi pentru dieta Dukan


5 deserturi pentru dieta Dukan Necunoscuta pana prin anul 2000, dieta Dukan este varianta din ce in ce mai aleasa pentru obtinerea siluetei dorite intr-un timp relativ scurt.

Conform inventatorului ei, Pierre Dukan, atat timp cat respecti cu strictete toate cele patru faze ale dietei, rezultatele sunt garantate.

Acest lucru inseamna si ca trebuie sa renunti la deserturile preferate ori sa le adaptezi.
Iata ce retete dulci iti propunem noi daca urmezi dieta Dukan:

1. Clatite Dukan cu tarate de ovaz
Ingrediente

Indulcitor lichid, 3 linguri de iaurt cu cirese semi-degresat, 1 lingura lapte degresat, 1 lingurita de praf de copt, 1 lingurita de nucsoara, spray de gatit cu ulei de canola, 3 linguri branza dulce, 6 linguri tarate de ovaz pisate, 6 linguri tarate de grau

Mod de preparare
Amesteca branza cu firimiturile din tarate de ovaz, tarate de grau, 3 linguri de indulcitor, cu iaurtul, nucsoara, laptele semi-degresat si cu lingurita de praf de copt.
Compozitia obtinuta trebuie sa aiba o textura pufoasa.
Pulverizeaza spray de gatit intr-o tigaie si incalzeste-o bine.
Apoi, cu o lingura, ia din compozitie si pune in tigaie.
Dupa 3-4 minute, intoarce clatita pe partea cealalta.
Ai grija sa nu lasi clatita mai mult de 5 minute.
La final, serveste clatitele cu zeama de lamaie si indulcitor lichid.

2. Cupcakes Dukan cu crema de branza
Ingrediente

5 oua, 2 linguri esenta de vanilie, 450 gr indulcitor (cu aceeasi putere de indulcire ca zaharul, de ex. Diamant), 225 gr crema de branza degresata, 240 gr smantana degresata



Mod de preparare
Incinge cuptorul la 170 grade Celsius si tapeteaza formele de copt cu hartie pentru briose.
Amesteca crema de branza cu indulcitorul folosind un mixer electric (telul obisnuit baga prea mult aer in compozitie).
Pune apoi, treptat, ouale, mixand dupa fiecare.
Cand sunt incorporate si acestea, adauga o lingura de esenta de vanilie.
Mixeaza bine pentru ca vanilia sa se imprastie.
Pune compozitia in formele pregatite.
Umple-le cam trei sferturi.
Ca sa se coaca uniform si simultan, ai grija sa pui in fiecare loc aceeasi cantitate din compozitie.
Baga apoi in cuptor pentru 20-30 de minute, in functie de marimea prajiturelelor.
Ca sa verifici, fa testul scobitorii.

Prajiturelele se la lasa la racit la temperatura camerei.
Mixeaza bine a doua lingura de esenta de vanilie cu smantana, apoi pune restul de indulcitor.
De data aceasta foloseste un tel.
Compozitia ar trebui sa creasca putin.
Cu ajutorul unei spatule, acopera fiecare cupcake cu crema de branza, apoi baga in cuptor 5-7 minute.
Se lasa sa se raceasca tot la temperatura camerei.

3. Briose Dukan cu tarate de ovaz
Ingrediente

60 gr pudra de cacao neindulcita, 2 oua, 10 gr praf de copt, 240 ml lapte degresat, 150 gr indulcitori (de ex. fructoza lichida), 30 gr tarate de ovaz, 15 gr tarate de grau

Mod de preparare
Incinge cuptorul la 175 grade Celsius.
Tapeteaza forma de copt cu hartie de briose sau greseaz-o cu ulei cu putine grasimi.
Intr-un bol amesteca ingredientele uscate (praful de copt, pudra de cacao si taratele).
Fa in mijloc o gaura si pune ingredientele ude (oua, indulcitor, lapte).
Amesteca bine pentru a se omogeniza.
La inceput foloseste un tel, apoi o spatula de lemn (cand compozitia incepe sa semene cu un aluat).
Nu amesteca foarte mult, ca sa nu se intareasca.
Lasa compozitia deoparte cateva minute, apoi pune din ea cantitati egale in forma de copt. Da la cuptor pentru 25-30 de minute. Ca sa verifici cand sunt gata, fa testul scobitorii.

4. Prajitura Dukan cu ciocolata
Ingrediente

5 oua, 2 linguri nectar de agave, 1 1/2 lingura esenta de vanilie, 4 linguri pudra de cacao neindulcita, 3 lingurite praf de copt cu putin sodiu, 6 linguri pudra de lapte degresat, 90 gr faina de ovaz (partial separata de tarate), cca 40 gr iaurt grecesc



Mod de preparare
Incinge cuptorul la 200 grade Celsius.
Tapeteaza o tava sau pulverizeaza spray de gatit in ea.
Amesteca ingredientele uscate intr-un bol, iar cele lichide in alt bol.
Fa o gropita in mixul de ingrediente uscate si pune acolo ingredientele ude.
Amesteca foarte bine, pentru ca cele umede sa fie absorbite de cele uscate, dar nu prea mult, ca sa nu se usuce si nici sa nu se intareasca.
Pune aluatul in tava.
Niveleaza cu ajutorul unei spatule si da la cuptor pentru 25-30 de minute.
Timpul de coacere depinde de marimea prajiturii.
Se lasa la racit pe un gratar.
Inainte de servire se feliaza.

5. Gem de fructe goji
Ingrediente

240 ml apa, 1 lingurita agar-agar (gelatina vegetala), 1 lingurita suc de lamaie, cca 80 gr fructe goji



Mod de preparare
Pune fructele de goji la inmuiat in apa, intr-un vas non-aderent, cam 20-30 de minute.
Apoi, pune vasul pe foc, adauga indulcitorul si toarna sucul de lamaie.
Amesteca in mod constant, pana incepe sa fiarba.
Atunci incorporeaza gelatina si lasa sa fiarba la foc mic, amestecand continuu.
Dupa 7-8 minute se poate lua de pe foc.
Gemul obtinut se pune intr-un borcan de sticla sau intr-un alt recipient curat si se depoziteaza in frigider.
Rezista pana la 4 zile.

Autor:  Alina Tibichi