Site coolinaria.ro

15 idei de retete pentru pui umplut


15 idei de retete pentru pui umplut Ai uitat sa faci cumparaturi astazi? Nu stii ce sa mai gatesti? Te-ai saturat de retetele pe care le-ai folosit pana acum?

Atunci fa o mica schimbare si gateste pui umplut.

In functie de preferinte, puiul poate fi umplut cu: ciuperci, branza, legume sau, de ce nu, cu mere.

Pui umplut cu mere si branza Cheddar
Fructele indulcesc putin carnea si inmoaie branza Cheddar.
Pe langa aceste ingrediente, iti mai trebuie: suc de lamaie, faina, supa de pui, mustar Dijon, firimituri de paine, cidru de mere. In total, ai nevoie cam de 40 de minute pentru gatit.

Piept de pui umplut cu branza Pimento
Se poate servi cu dovlecei de vara sotati.

Piept de pui umplut cu rosii, branza si busuioc
Daca il pregatesti cu tot cu oase, carnea va fi mai suculenta. In total, timpul de pregatire + gatire inseamna 50 de minute.



Pui umplut cu branza si sunca
E ceva in genul Cordon Bleu. Ca sa nu ti se para prea greu pentru stomac, serveste-l cu salata verde si vinegreta.

Piept de pui umplut cu couscous, lamaie si busuioc
Nimic nu poate fi mai gustos decat un piept de pui umplut cu branza amestecata cu ierburi si ardei la gratar. Bineinteles, alaturi poti pune un couscous delicios.

Piept de pui umplut cu branza de capra si mere
Iti mai trebuie: coaja de lamaie, parmezan, faina, ou, firimituri de paine, ulei de masline si unt nesarat.



Piept de pui umplut cu broccoli si feta
Alte ingrediente necesare: buchetele de broccoli, ceapa verde, ulei de masline, vin alb sec, orez basmati, apa, sos de soia, unt, fasole.

Piept de pui umplut cu branza de capra si invelit in prosciutto
Pentru savoare, se adauga sirop de artar, coaja de lamaie, piper si ulei de masline.

Piept de pui umplut cu ricotta si spanac
Pentru umplutura ai nevoie de: ceapa, unt, spanac, usturoi, patrunjel, busuioc, mozzarella, galbenus, parmezan, sare, ricotta, piper si nucsoara.



Rulada de pui cu ciuperci si ridichi
Are un gust usor amarui, dar ciupercile (si, eventual, branza) o fac cu adevarat apetisanta.

Rulada de pui
Spanac si branza Gruyere, invelite in carne de pui, gatite la cuptor!
E un excelent aperitiv atat pentru masa din familie, cat si pentru o petrecere sau reuniune.

Rulada de pui cu sparanghel
Sparanghelul trebuie sa fie gatit al dente. Este o reteta ideala pentru cina, care se pregateste in doar 18 minute.
De pe lista de ingrediente nu trebuie sa lipseasca nici: lamaia, branza de capra, piperul, uleiul de masline si frunzele de menta.



Pui umplut cu de toate
Adica: branza feta, masline Kalamata, oregano, sare grunjoasa, sos de rosii, arpagic si piper.

Pui cu pesto, invelit in prosciutto
Este cat se poate de usor de facut. Pregatesti carnea si pesto, apoi le invelesti in felie de prosciutto si dai la cuptor.

Pui cu mango si branza Cheddar
Timpul de preparare insumeaza 18 minute, iar cel de gatire la cuptor 25 de minute.

Foto: Flickr

Autor:  Alina Tibichi