Site coolinaria.ro

3 retete de desert cu inghetata


3 retete de desert cu inghetata Profita de fructele pe care le gasesti prin piete si supermarketuri si pregateste cele mai delicioase deserturi de sezon.

Capsuni, cirese, pepene rosu, citrice etc. toate se pot transforma intr-un rasfat pentru papilele gustative.

Noi iti propunem sa incerci 3 retete de desert cu inghetata:

1. Prajitura cu capsuni si inghetata
Ingrediente

2 linguri zahar pudra, 235 gr smantana lichida fara zahar, crema pentru bezele (facuta din sirop de porumb, sirop de zahar, vanilie, albus), capsuni, sorbet de capsuni, inghetata de capsuni, 2 pachete de piscoturi


Mod de preparare
Aranjeaza piscoturile intr-o tava, atat pe fundul ei, cat si pe pereti, acopera-le cu inghetata de capsuni si da la congelator.
Dupa o jumatate de ora imprastie sorbetul si iarasi baga in congelator pentru 30 de minute.
Trece prin robotul de bucatarie zaharul pudra si capsunile cam un minut.
Pastreaza un sfert din mix, iar restul amesteca-l cu crema pentru bezele.
Bate smantana la viteza mare, cu un mixer electric, dupa care amesteca frisca cu crema pentru bezele. Compozitia rezultata pune-o peste sorbet.
Decoreaza cu piureul de capuni pastrat si uniformizeaza totul cu un cutit.
Da la congelator pentru 4 ore sau pana cand s-a intarit suficient.
Inainte de servire, lasa desertul vreo 15 minute la temperatura camerei.

2. Placinta cu capsuni, lime si inghetata
Ingrediente

2 linguri de zahar granulat, o punga de covrigei, 115 gr unt topit, inghetata de capsuni, capsuni proaspete, cca 100 gr zahar pudra, cca 70 ml tequila, cca 35 gr lichior de portocale, concentrat de limonada, partial decongelat
Pentru decor: capsuni, covrigei, coaja rasa de lime in forma de spirala



Mod de preparare
Amesteca untul cu covrigeii si cu zaharul granulat intr-un robot de bucatarie, pana cand covrigeii sunt maruntiti fin.
Pune compozitia intr-o tava gresata in prealabil si da la cuptor pentru 10 minute, la 180 grade Celsius. Lasa sa se raceasca de tot.
Tine inghetata de capsuni la temperatura camerei vreo 20 de minute. Trece prin robotul de bucatarie capsunile si zaharul pudra ca sa obtii un piure.
Pune inghetata intr-un bol mare, iar peste ea mixul de capsuni, concentratul de limonada, lichiorul si tequila.
Amesteca bine, ca sa se omogenizeze, si baga in congelator pentru 3 ore.
Inainte de servire, tine desertul vreo 10 minute la temperatura camerei.

Ca sa-ti usurezi treaba si sa nu mai folosesti atatea vase, pregateste desertul intr-un aparat de facut inghetata.

3. Placinta cu nuci pecan, cafea si inghetata
Ingrediente

1 lingurita de zahar, spray de gatit, 2 linguri de sirop de ciocolata, inghetata de ciocolata, inghetata de cafea, cca 60 gr nuci pecan tocate, crusta de placinte, prajiturele cu ciocolata si smantana



Mod de preparare
Pune nucile pecan intr-un singur strat, intr-o tava de copt gresata cu spray de gatit, presara zahar si da la cuptor la 180 grade Celsius, pentru 8-10 minute, ca sa se rumeneasca. Lasa-le apoi sa se raceasca.
Amesteca inghetata cu un sfert din nucile pecan si 3/4 din prajiturele.
Pune compozitia peste crusta de placinta si baga in pentru 10 minute.
Scoate apoi si pune deasupra restul de nuci pecan si de prajiturele.
Acopera cu o folie si da la congelator pentru 8 ore.
Serveste cu sirop de ciocolata.

Autor:  Alina Tibichi