Site coolinaria.ro

14 idei de retete de lasagna


14 idei de retete de lasagna Primele retete de lasagna, consemnate prin secolul al XIV-lea, constau in straturi de paste si branza.

In timp au aparut tot felul de variante, in functie de gusturi si de regiuni.
Acum lasagna se pregateste cu carne, legume, ierburi...
Daca nu stii care anume ti-ar placea, incearca mai multe retete de lasagna.

Iata ce iti propunem noi:

1. Lasagna americana
Ingrediente: carne de vita, ceapa, usturoi, busuioc proaspat, oregano uscat, zahar brun, sare, rosii tocate, pasta de rosii, taitei pentru lasagna, oua, ricotta, parmezan, mozzarella.

2. Lasagna cu pui si spanac
Serveste-o cu un sos alb de branza. In cuptor trebuie sa stea cam 35-40 de minute. In total, ai nevoie de o ora si un sfert pentru gatit.

3. Lasagna cu anghinare si spanac
Ai nevoie de: spray de gatit (pentru gresarea tavii), taitei de lasagna, ceapa, usturoi, inimi de anghinare, spanac, sos de rosii, mozzarella si feta cu aroma de usturoi. Pentru savoare pune si niste rozmarin.



4. Lasagna mexicana
Se serveste cu rosii feliate, masline, smantana ori salata verde. In 45 de minute ai o cina gustoasa si rapida.

5. Lasagna simpla cu spanac
Ingrediente: ulei de masline extravirgin, spanac, ceapa, busuioc uscat, oregano uscat, usturoi zdrobit, sos de spaghete, apa, branza de vaca degresata, mozzarella, parmezan, patrunjel proaspat, sare, piper negru, ou si, bineinteles, taitei de lasagna.

6. Lasagna Taco
Desi ai nevoie, in total, de o ora si 15 minute ca sa o pregatesti, este foarte gustoasa. Din lista de ingrediente nu lipsesc ardeii cayenne, pudra de chili si tortilla din faina de porumb.



7. Lasagna Alfredo
Se pregateste cu destul de putine ingrediente, si anume: taitei pentru lasagna, spanac, piept de pui dezosat, sos de paste Alfredo, mozzarella, ricotta, piper negru si sare.

8. Lasagna cu tofu
Se pregateste in 20 de minute si se coace in vreo 35. Asadar, in doar 55 de minute, masa e servita. Pentru aroma, pune patrunjel tocat si putina nucsoara.

9. Lasagna cremoasa cu cartofi
Este o reteta mai speciala, pentru care iti trebuie: sos Alfredo, lapte, cartofi, parmezan, sare, piper negru, sunca, broccoli si branza elvetiana.



10. Lasagna de vara
Din lista de ingrediente nu lipsesc: carnea de vita, ceapa, usturoiul, ardeii grasi, dovleceii, sosul de rosii si busuiocul.

11. Lasagna cu ceapa caramelizata
Este o combinatie interesanta de spanac, ciuperci Portobello, Gorgonzola si ceapa dulce. Daca preferi, poti inlocui Gorgonzola cu branza de capra.

12. Lasagna cu bostan si praz
Pregateste un sos alb din praz sotat, bostan si seminte de pin si serveste-l cu paste din grau integral. Dupa gust, poti adauga parmezan ras.



13. Lasagna cu carnati si ciuperci
Iti trebuie: ulei de masline, ceapa, usturoi, mix italian de condimente, carnati italieni, ciuperci, sos marinara, ricotta si niste vin rosu.

14. Lasagna cu 3 feluri de branza
Cere un pic mai mult timp pentru pregatire, deoarece se prepara si un sos, dar este foarte delicioasa. Se folosesc parmezan, ricotta si mozzarella.

Autor:  Alina Tibichi