Site coolinaria.ro

3 retete de porumb la gratar


3 retete de porumb la gratar Prin piete si supermarketuri deja se gaseste porumb.
Fiert, copt pe jar ori facut la gratar, el este una din placerile verii.

Profita de acest lucru si gateste ceva bun pentru dupa-amiezile cand stai acasa ori pentru serile de film.
Iata ce retete de porumb la gratar iti recomandam noi:

1. Porumb la gratar cu branza si lime
Ingrediente

8 stiuleti de porumb, cca 75 gr branza feta, 2 lime feliate, sare, 1 lingura de ulei de masline, 1/2 lingurita ardei cayenne



Mod de preparare
Incinge gratarul.
Unge porumbul cu ulei, presara putina sare, apoi pune-l pe gratar.
Intoarce-l din cand in cand.
Dupa vreo 5-7 minute ia-l de pe gratar, presara ardeiul iute si branza si serveste-l cu felii de lime.

2. Porumb la gratar cu miere si unt
Ingrediente

4 stiuleti de porumb mari, 2 linguri + 2 lingurite miere de albine, unt nesarat si moale, sare, ardei cayenne, 4 crengute de oregano sau cimbru



Mod de preparare
Inlatura invelisul de pe porumb, dar nu de tot, astfel incat sa ramana frunzele inca prinse de stiulete.
Aduna cojile astfel incat sa acoperi coada.
Ai grija sa inlaturi matasea.
Incinge usor un gratar de exterior sau o tigaie cu grill.
Amesteca mierea de albine cu untul.
Unge porumbul cu acest mix, apoi presara sare si ardei iute si adauga crengutele de cimbru sau de oregano.
Inveleste porumbul inapoi si prinde varfurile cu o ata.
Pune porumbul pe gratar, la foc mediu.
Din cand in cand trebuie intors.
Cam dupa un sfert de ora este gata.

3. Porumb la gratar cu ierburi
Ingrediente

6 stiuleti de porumb, parmezan ras, 3 linguri de coriandru proaspat tocat, 3 linguri de oregano proaspat tocat, cca 75 gr ceapa verde tocata, cca 115 gr unt nesarat, la temperatura camerei



Mod de preparare
Trece prin robotul de bucatarie ceapa verde, coriandrul si oregano.
Curata porumbul de matase si de invelis (dar nu de tot, astfel incat foile sa ramana prinse de stiuleti).
Unge toti stiuletii cu unt, dupa care acopera-i din nou si da-i la rece cel putin 20 de minute, si chiar pana la o zi.
Apoi incinge gratarul la foc mediu spre tare si pune porumbul pe el.
Tine-l vreo 18 minute, timp in care trebuie intors din cand in cand.
Serveste porumbul in coaja, cu parmezan.

Foto: Flickr

Autor:  Alina Tibichi