Site coolinaria.ro

Cand si cum trebuie sa mesteci in mancare


Cand si cum trebuie sa mesteci in mancare Indiferent de mancarea pe care vrei sa o pregatesti, trebuie sa o amesteci cu o lingura sau furculita.

Cand e vorba de salata, poti sa omogenizezi si inainte de asezonare, si dupa.

In schimb, cand ai preparate pe foc, conteaza foarte mult timpul cand mesteci si modul in care o faci.

Iata cateva lucruri bine de stiut:

De ce mesteci in mancare
- ca sa dispersezi uniform caldura;
- ca sa omogenizezi ingredientele;
- ca sa subtiezi / ingrosi lichidele.

Sfaturi pentru amestecat in mancare
- foloseste o lingura de lemn - este ideala pentru tavile cu colturi si pentru razuit mancarea;
- foloseste un cleste ca sa intorci mancarea rapid de pe o parte pe alta;



- cumpara-ti o spatula lata din plastic sau nylon pentru suprafete antiaderente, ca sa nu le zgarii. Ai grija, insa, pentru ca se pot topi la temperaturi foarte mari;
- foloseste un tel ca sa amesteci ingredientele uscate;
- utilizeaza betisoare ca sa amesteci ingredientele care se prind repede unele de altele;

- nu folosi lingura de metal, ca sa nu se arda mancarea;
- nu amesteca in mod constant ingredientele care se prajesc in ulei fierbinte mai mult timp;
- agita usor tigaia;
- niciodata nu agita o tigaie plina. Foloseste clestele, mai bine.



Bine de stiut
- tine ustensilele in mana ca si ai avea un creion. Asa iti va fi cel mai usor;
- agita tigaia dupa ce amesteci in ea cu spatula sau cu lingura;
- asigura-te ca ustensilele pe care le folosesti ca sa amesteci lichide ating fundul recipientelor. In cazul lichidelor fluide, fara particule solide, e suficient sa amesteci in mijlocul oalei sau tigaii.

Cand si cum amesteci in mancare
- continuu cand vrei sa ingrosi un lichid cu amidon sau proteine;
- frecvent cand pui ingrediente solide in lichid;
- din cand in cand cand vrei sa ingrosi sosurile;
- in mod constant cand e vorba de inghetata, ca sa faramitezi bucatile de gheata formate.

Autor:  Alina Tibichi