Site coolinaria.ro

Sfaturi pentru gatit cu rodii


Sfaturi pentru gatit cu rodii Fructele asemanatoare merelor, dar mai mari, cu o coaja stralucitoare si tare si cu saculeti de seminte delicioase poarta denumirea de rodii.

Spre deosebire de alte fructe, acestea nu se cojesc dupa metoda traditionala.
Mai intai, trebuie sa-i decupezi capacul (capatul care seamana cu o coroana), apoi sa o crestezi in patru locuri, dintr-un capat in altul, si sa tragi incet de bucatile rezultate.

Ca sa nu ai surprize neplacute (sa nu te patezi cu sucul de rodie), desfa fructul intr-un bol cu apa rece, lasand inclusiv boabele sa se aseze pe fundul vasului.

Cum alegem cele mai bune rodii
- opteaza pentru rodiile cu o greutate direct proportionala cu marimea lor;
- ai grija sa nu aiba pete si zgarieturi;
- cauta o rodie care nu e crapata;
- cumpara rodii coapte (daca sunt culese inainte de timp, nu mai ating punctul de maturitate, asadar nu te baza pe ideea ca le poti lua mai crude si or sa se coaca acasa).



Cum depozitam rodiile
- la temperatura camerei rezista cateva zilei;
- in frigider rezista pana la 3 luni;
- semintele pot fi tinute intr-o punga inchisa etans, in frigider pana la o saptamana, iar in congelator pana la un an.

Sfaturi pentru gatit cu rodii
- ca sa scoti petele de rodie de pe tocator, foloseste otet sau zeama de lamaie;
- cel mai adesea se consuma crude;
- inainte de a folosi boabele de rodie pentru o reteta sau inainte de a le congela, pune-le pe un prosop de bucatarie, ca sa se usuce la aer;



- ca sa faci suc de rodii, pur si simplu da semintele printr-un blender. Ca sa fie cat mai fin, strecoara-l dupa aia;
- poti pregati salata de fructe, iaurt, inghetata;
- se potriveste cu supe si mancaruri cu orez;
- friptura de miel se poate servi cu sos de rodie.

Autor:  Alina Tibichi