Site coolinaria.ro

Sfaturi pentru gatit fasii de carne


Sfaturi pentru gatit fasii de carne Atunci cand pregatesti un sandvis sau o salata, cel mai usor este sa folosesti fasii de carne, nu bucati intregi.

Ca sa maruntesti un piept de pui sau muschiul de porc / de vita, ai doua variante: fie intrebuintezi robotul de bucatarie, fie folosesti doua furculite.

In primul caz, ai nevoie de lama care feliaza, nu de cea care razuieste.
Trebuie sa fii atent, insa, sa nu apesi pe capac, ca sa nu obtii felii, ci fasii.

In al doilea caz, infige doua furculite in carne.
Cu una tii bucata, iar cu cealalta tragi usor in partea opusa.

Sfaturile gospodinelor
1. Gateste carnea in functie de tipul ei si de reteta pentru care o vei folosi.
Carnea de pasare poate fi pregatita in mai multe feluri. Important este sa fie suficient de moale pentru a ajunge fasii.
Cel mai usor e sa obtii fasii prin afumarea carnii ori fierberea inabusita.
Carnea de vita / de porc mai moale trebuie gatita la temperatura mare (sotare, grill).
Partile mai tari au nevoie de temperatura mica (afumare, fierbere inabusita), intrucat contin foarte multe fibre.



2. Lasa carnea sa se raceasca dupa ce ai gatit-o, ca sa fie patrunsa mai bine de sucul propriu. In caz contrar, se va usca.
Carnea fiarta inabusit trebuie lasata in apa in care a fost gatita.
3. Pune carnea intr-o farfurie si fa-o fasii cu ajutorul a doua furculite.
4. Dupa ce ai facut-o fasii, poti sa o servesti sau sa continui sa o gatesti.

Depozitare
Pune fasiile de carne care ti-au ramas in cutii inchise etans, cu zeama in care au fost gatite, ca sa nu se usuce.
In frigider rezista pana la 3 zile, iar in congelator pana la 3 luni.
Poti sa le dezgheti fie in frigider, fie in cuptorul cu microunde.



Sfaturi pentru pregatit carnea
- pieptul de vita trebuie gatit mult timp, la temperatura redusa;
- carnea de vita e bine sa fie stropita cu supa de vita, apoi gatita cu putina ceapa si cu usturoi, tot la foc redus, mai mult timp;
- carnea de porc trebuie curatata de grasime, apoi stropita cu supa de pui si gatita la foc redus.

Ce gatim cu fasii de carne
Taco
Gateste carne de vita sau de porc cu sos salsa, apoi pune umplutura intr-o foaie de tortilla si ruleaz-o.
Ca topping poti folosi: salata verde, masline, rosii, branza, avocado.

Sandvis
Gateste carnea cu sosul preferat de gratar, apoi pregateste un sandvis cu paine prajita.

Salata
Amesteca piept de pui cu fasole negre, salsa, porumb, rosii, salata verde, avocado, ceapa verde etc.

Autor:  Alina Tibichi