Site coolinaria.ro

Sfaturi pentru facut unt de casa


Sfaturi pentru facut unt de casa Ai batut vreodata frisca prea mult? Inseamna ca ai fost foarte aproape sa faci unt...

Prin urmare, cand ai mai multa smantana si nu stii ce sa faci cu ea, transform-o in unt de casa.

Nu este neaparat mai economic decat sa cumperi unt, dar e o metoda usoara, care merita incercata.

Iata care sunt pasii pentru a obtine imediat unt de casa aromat dupa bunul plac:

1. Spala si usuca bolul de la robotul de bucatarie sau de la blender.
Poti sa-l si racesti putin.

2. Scoate smantana din frigider si las-o sa ajunga la temperatura camerei.
Poate sa stea fie in recipientul ei, fie intr-un bol mai mare.
Ai grija, insa, sa fie smantana de calitate superioara, ca sa-ti iasa un unt cat mai bun.



3. Pune smantana si sare in robotul de bucatarie.
Adauga si alte ingrediente, dupa gust, cum ar fi: patrunjel, usturoi, pudra de curry, chimen...
Ai grija sa nu umpli bolul.

4. Mixeaza smantana la viteza mica, de preferinta.
Cel mai indicat este sa folosesti palete de plastic.
Cam in 2-3 minute ar trebui sa fie gata, dar cel mai bine te convingi gustand putin.
Daca pare mai degraba frisca, mai mixeaza vreo 2 minute.



5. Scurge zerul.
Poti face acest lucru prin doua metode:
a) Pui untul intr-o panza de tifon si strangi ca sa se scurga lichidul. In caz contrar, risti ca untul sa devina ranced.
b) Speli untul. Il pui in blender, cu niste apa rece, si mixezi cateva secunde, dupa care scurgi apa. Daca lichidul nu este inca limpede, mai mixeaza untul inca o data cu apa. Ai eliminat tot zerul in momentul in care apa pe care o arunci e curata.

6. Pune untul intr-o cutie si tine-l in frigider.

Autor:  Alina Tibichi