Site coolinaria.ro

10 retete de fripturi cu citrice


10 retete de fripturi cu citrice Cand vrei sa gatesti ceva delicios, dar care sa nu-ti solicite foarte mult timp de mestecat cu lingura in oala, solutia o reprezinta fripturile.

Nu trebuie decat sa faci compozitia de marinat si sa pui carnea in ea, ca sa absoarba din aroma.
Cat timp sta deoparte, poti sa prepari altceva.

Iata 10 dintre cele mai delicioase retete cu citrice pe care ti le recomandam:

1. Pulpe de pui cu portocale
Ai nevoie doar de 5 minute ca sa le pregatesti si cam de o ora ca sa le faci la cuptor.
In afara de carne, iti trebuie: portocale, rozmarin, masline, ulei de masline, miere de albine.

2. Carne cu lamaie si ananas
Este ideala pentru o masa de sarbatoare.
Pentru marinat amesteca: suc de lamaie, miere de albine, ulei de masline si cateva condimente.
Ca decor foloseste: felii de ananas, ceapa rosie, seminte de susan si patrunjel.


3. Piept de curcan cu sos de citrice si miere
In doar 40 de minute ai cina gata (in 15 minute o prepari, iar in 25 de minute o gatesti).
Ingrediente: piept de curcan taiat fasii, unt, usturoi, ceapa, faina de porumb, coaja de lamaie, coaja de portocale si miere de albine.
Poti servi friptura cu legume verzi.

4. Friptura de rata cu chili si sos de portocale
Din momentul in care incepi sa o gatesti si pana o pui in farfurie dureaza cam 45-50 de minute.
Intrucat carnea de rata contine mai multa grasime, indeparteaza pielea.
In afara de ingredientele deja mentionate, ca sa faci efectiv o masa copioasa, iti mai trebuie orez si varza.



5. Curcan cu rozmarin si citrice
Mai intai pregateste o umplutura din unt, rozmarin, condimente si coaja rasa de portocala si lamaie.
Apoi, fa un buzunar intre piele si carne si baga in el umplutura.
Da curcanul la rece pentru vreo ora, dupa care pune-l in tava, acopera cu folie de aluminiu si baga in cuptor.
In ultima jumatate de ora, indeparteaza folia ca sa se rumeneasca uniform.

6. Carne de pui cu lime si menta
Ingrediente: zeama de la o lime, ceapa, usturoi, chilli, curry, ghimbir, sofran, turmeric, piper, sare, coriandru, menta, ulei de masline.
Poti servi aceasta friptura cu orez.

7. Pui frantuzesc
Ingrediente: zeama de la o jumatate de lamaie, piept de pui dezosat si fara piele, 1 ou batut, faina 550, pudra de usturoi, paprika, unt, supa de pui. Pentru decor: felii de lamaie, patrunjel.



8. Carne de pui la gratar cu sos de lime
Este o reteta populara mai ales in sudul Californiei.
Sfat: prima data gateste carnea chiar deasupra sursei de caldura, apoi pune-o pe partea mai putin incinsa a gratarului.
Ingrediente: carne de pui (poate fi si un pui intreg), coaja de lime rasa, suc de lime, pudra chili sau paprika, ulei de masline extra-virgin, usturoi maruntit, coriandru, chimion, oregano, sare, piper, scortisoara.

9. Friptura marinata in sos de lamaie
Mai intai pregatesti compozitia pentru marinat, intr-un blender, din urmatoarele ingrediente: suc de lamaie, sos de soia, sos Worcestershire, ulei de masline, busuioc, pudra de usturoi, piper si patrunjel.
Dupa ce le amesteci foarte bine, torni sosul peste carne, acoperi, dai la rece pentru 8 ore, apoi o gatesti dupa preferinte.



10. Carne de porc la gratar cu lamaie si ierburi
Prima data amesteci sucul de lamaie cu sarea, uleiul, usturoiul si piperul.
Apoi pui bucatile de carne intr-o punga, adaugi sosul, sigilezi punga si bagi in frigider pentru 2 ore sau lasi chiar pana a doua zi dimineata.
Dupa aceea pui intr-o oala, pe foc, marinata care a ramas. In momentul in care atinge punctul de fierbere, stingi aragazul.
Ultimul pas consta in frigerea bucatilor de carne pe gratarul incins si stropirea lor cu marinata fiarta.

Autor:  Alina Tibichi