Site coolinaria.ro

Sfaturi pentru gatit pate din ficatei de pui


Sfaturi pentru gatit pate din ficatei de pui Daca ai mai multe pungi cu ficatei in congelator, dar nu vrei sa-i prajesti pe toti, prepara cateva linguri de pate.

Este mult mai sanatos astfel, decat sa consumi ceva din comert, care, foarte probabil, contine tot felul de chimicale.
Iata ce e bine sa stii:

Despre ficatei
- asigura-te ca sunt proaspeti, umezi si stralucesc;
- cumpara-i pe cei fara vreo pata;
- ca sa-i dezgheti, pune-i intr-o farfurie si baga-i in frigider, in locul cel mai racoros. Trebuie folositi in maxim doua zile;

- dupa ce se dezgheata, curata-i, pune-i intr-o strecuratoare, clateste-i sub un jet de apa rece, apoi lasa-i la scurs si sterge-i cu un prosop absorbant de bucatarie;
- unii bucatari ii tin vreo sase ore intr-un mix de lapte si sare, ca sa-i inmoaie si sa le scoata gustul amarui.



Alte sfaturi
- ca sa aromezi pateul, foloseste: bacon, arpagic, sare, usturoi, capere, cimbru uscat, smantana, brandy, patrunjel, pasta de ansoa (se pune peste ficatei imediat ce acestia s-au rumenit in tigaie, inainte de a picura si brandy);
- ficateii se pun in tigaie in momentul in care ceapa prinde o culoare translucida;

- ficateii nu se tin mai mult de 10-20 minute in tigaie, apoi se transfera intr-un bol si se mixeaza;
- imediat ce ai potrivit de sare, indeparteaza tigaia de pe foc;
- pune toata compozitia intr-un blender si mixeaza bine de cateva ori. Daca ti se pare ca nu sunt suficiente cateva secunde, opreste blenderul, apasa cu lingura usor in compozitie, apoi mixeaza iarasi;



- pune pateul obtinut intr-un recipient, intinde-l bine si decoreaza-l cu cateva frunze de dafin. Adauga apoi unt clarifiat si da la rece pentru o ora sau chiar mai mult;
- daca doresti, atunci cand pui ficateii in tigaie, toarna si putina supa de pasare sau de legume;
- ai grija sa nu sara uleiul pe tine cand ii rumenesti, din cauza umiditatii lor ridicate.

Foto: Flickr

Autor:  Alina Tibichi