Site coolinaria.ro

Dieta cu struguri


Dieta cu struguri O metoda buna pentru detoxifierea organismului toamna presupune consumul de struguri zilnic, timp de 3-7 zile.

Dieta cu struguri se adreseaza cu precadere persoanelor care vor sa elimine toxinele din piele, ficat, rinichi si intestine.

In schimb, din cauza faptului ca au zahar, diabeticii trebuie sa o evite.

Strugurii sunt o sursa de: minerale (potasiu, calciu, sodiu, fier, magneziu, fier), sulfati, fosfati.

Bine de stiut
- alege sa tii dieta cand ai mai mult timp liber la dispozitie;
- indicat este sa urmezi dieta atunci cand este sezonul strugurilor, adica toamna;
- daca vrei sa urmezi dieta mai mult de o saptamana, se recomanda sa incepi band doar apa 1-2 zile, fara a manca ceva, pana cand organismul dezvolta pofta pentru struguri;
- mananca doar struguri care au fost cultivati fara fertilizatori;
- redu consumul alimentelor cu 3 zile inainte de a incepe dieta, in special daca e vorba de cafea, alcool, ciocolata si proteine de origine animala.


In ce consta dieta
Pe parcursul zilei trebuie sa mananci numai struguri. Ca sa-ti fie mai usor, imparte-i in 5-6 portii. Cantitatea recomandata este de 1,8-2,7 kg de struguri. Alterneaza strugurii albi cu cei negri. Ai voie sa bei apa, suc si ceai.

Beneficiile dietei cu struguri
- simti ca esti mai dinamic si ai mai multa energie;
- elimina starea de oboseala;
- revitalizeaza corpul si psihicul (in aproximativ 90% din cazuri);
- trateaza constipatia, flatulenta, colita;
- previne problemele de piele;



- trateaza insomnia;
- persoanele obeze pot slabi pana la 2.5 kg pe saptamana. Depinde de cantitatea de struguri pe care o mananci;
- dupa o dieta cu struguri, vederea, mirosul si gustul unei persoanei sunt vizibil imbunatatite;
- este buna pentru persoanele cu afectiuni cardiace, guta, indigestie, anemie, reumatism etc.

Dezavantaje
- unele persoane se pot confrunta cu: durere de cap, febra, greata, stare de voma;
- diabeticii nu au voie sa urmeze dieta, intrucat strugurii contin prea mult zahar pentru ei.

Autor:  Alina Tibichi