Site coolinaria.ro

Nucsoara - 10 beneficii pentru sanatate


Nucsoara - 10 beneficii pentru sanatate Originara din Indonezia, nucsoara este samburele unui fruct destul de asemanator cu piersica.
O poti recunoaste usor dupa gustul dulce-iute si aroma fina.

In Antichitate, nucsoara era utilizata drept remediu pentru multe afectiuni, dar si pentru imbunatatirea starii de sanatate in general.

Beneficii pentru sanatate
1. Te ajuta sa te odihnesti mai bine. Pune pudra de nucsoara in paharul de lapte si bea-l inainte de a te baga in pat, seara. Drept efect, iti va induce o stare de relaxare si vei adormi mai usor.
2. Intareste sistemul imunitar datorita faptului ca are in structura potasiu, calciu, fier si mangan.
3. Poate sa combata anumite probleme respiratorii, cum ar fi astmul.

4. Alina durerile intrucat are efecte sedative. In medicina chinezeasca, nucsoara e folosita pentru tratarea inflamatiilor si a durerilor abdominale. Asadar, nu o evita daca suferi de artrita, dureri musculare si altele. Ca sa scapi de durere, fa-ti un masaj cu ulei de nucsoara.
5. Omoara bacteriile din cavitatea bucala din cauza carora ai respiratia urat mirositoare. Acesta e motivul pentru care o regasim des pe lista ingredientelor unor paste de dinti. Asadar, are proprietati anti-bacteriene. Ba mai mult, poate sa trateze inclusiv problemele gingivale si durerile de dinti.



6. Stimuleaza activitatea cerebrala. Romanii si grecii stiau acest lucru, de aceea foloseau nucsoara destul de des. Prin stimularea creierului, se reduc oboseala si stresul si se imbunatateste capacitatea de concentrare, astfel incat ne oncentram mai usor la scoala / serviciu.
7. Detoxifiaza rinichii si ficatul. Intr-atat este de eficienta, incat poate sa dizolve pietrele de la rinichi.
8. Trateaza problemele digestive (constipatie, balonare, diaree etc.). Nucsoara in sine poate sa stimuleze pofta de mancare, iar uleiul sa elimine durerile de stomac.

9. In tarile arabe se crede ca are proprietati afrodisiace, in China e folosita pentru tratarea impotentei.
10. Daca incluzi nucsoara in regimul alimentar, vei avea o piele mai fina si mai sanatoasa. Pentru indepartarea punctelor negre, pregateste-ti o pasta din pudra de nucsoara si pudra de linte portocalie.
La fel de bine, poate sa reduca acneea. Pentru aceasta amesteca nucsoara cu miere de albine si unge zonele afectate cu pasta pregatita.

Autor:  Alina Tibichi