Site coolinaria.ro

10 idei de retete cu cimbru


10 idei de retete cu cimbru Cimbrul este una din plantele aromatice preferate in bucatarie datorita faptului ca da o aroma deosebita mancarurilor.

Originile cimbrului le gasim in Grecia Antica, unde era simbol al curajului si al puterii. Poate de aceea, soldatii romani obisnuiau sa faca bai de cimbru, iar domnitele din Evul Mediu agatau in pieptul cavalerilor crengute de cimbru...

Te gandesti sa cumperi cimbru ca sa gatesti?
Uite ce retete delicioase iti propunem noi:

1. Piept de pui picant cu cimbru
Ai nevoie de: paprika, pudra de usturoi, sare, pudra de ceapa, cimbru uscat, ardei iute cayenne, piper negru si, bineinteles, vreo patru bucati de piept de pui. In aproximativ jumatate de ora, reteta este gata, iar preparatul, numai bun de servit.

2. Curcan cu ierburi aromatice
Pentru aceasta reteta trebuie sa folosesti: supa de legume, sare de mare, rozmarin uscat, salvie uscata, cimbru uscat si apa rece ca gheata. Ca sa iasa cat mai gustoasa, carnea mai intai se marineaza. De aceea, dureaza cam 8 ore si jumatate pana termini toata treaba.



3. Piept de pui cu ciuperci, lamaie si cimbru
E adevarat ca iti trebuie mai multe ingrediente, dar reteta se gateste in maximum trei sferturi de ora. E un adevarat deliciu!

4. Salata bulgareasca de fasole
Se prepara foarte usor. O poti servi fie ca fel principal, fie drept garnitura pentru peste, spre exemplu.

5. Spaghete cu sos de cimbru
Gata cu clasicele paste! Acum poti face o portie deosebita din: carne slaba de vita, carnacior de porc, gogosari rosii si verzi, usturoi zdrobit, morcov, ceapa, telina, sos de rosii, ciuperci feliate, rosii maruntite, frunze de dafin, cimbru uscat, oregano uscat, busuioc uscat, fulgi de ardei iute, zahar alb, piper negru si supa de vita.



6. Peste la gratar cu cimbru
Poti pregati o portie chiar si seara, cand te intorci de la serviciu. Nu numai ca ai nevoie de putine ingrediente, dar nici prea mult timp nu trebuie sa stai in bucatarie. Practic, trebuie sa marinezi pestele intr-un compozitie formata din: ulei de masline, cimbru uscat, patrunjel uscat, rozmarin uscat, usturoi si zeama de lamaie. Iar dupa aceea numai sa-l pui pe gratar.

7. Pateuri cu legume
Sunt ideale pentru musafirii anuntati in ultima clipa. Ai nevoie de: rosii, aluat de patiserie, dovlecel, vanata, branza rasa, oua, susan, cimbru, alte condimente, dupa preferinte.

8. Supa picanta de gogosari cu cimbru
Are gust de produse proaspete si este aromata. Pe lista de ingrediente se regasesc: ulei de masline extra-virgin, gogosari rosii, morcovi, ceapa galbena, telina, usturoi, supa de pui, orez cu bob lung, ardei iute cayenne, fulgi de ardei iute, sare si piper negru.



9. Placinta cu sparanghel si cimbru

10. Orez cu cimbru si morcov
Il gatesti din: orez alb cu bob lung, sare, ceapa, patrunjel, cimbru si un morcov. In doar 5 minute il pregatesti, in maxim 30 de minute il servesti.

Autor:  Alina Tibichi