Site coolinaria.ro

10 cocktailuri de Halloween


10 cocktailuri de Halloween Se apropie Halloween-ul. Ce planuri ai? Petreci in oras sau vrei sa organizezi acasa o reuniune cu grupul tau? Eu iti propun varianta a doua.

Nu numai ca va puteti desfasura altfel, dar tu, in calitate de gazda, iti poti servi musafirii numai cu ce le place lor.

Astazi m-am gandit sa-ti sugerez cateva retete de cocktail ideale pentru Halloween.

1. Cocktail sangeriu
Ingrediente: 6 linguri de lichior de portocale rosii, sucul de la 7-8 portocale rosii stoarse.
Mod de preparare: Amesteca ingredientele intr-un bol adanc, apoi baga in frigider pentru cel putin o jumatate de ora. Serveste in pahare mici.

2. Cocktail Martini cu "inimi"
Ingrediente: cuburi de gheata, 4 bucati de sfecla rosie (infipte in betisoare de frigarui), 60 ml vermut sec, 237 ml gin premium.
Mod de preparare: Raceste 4 pahare de Martini in frigider sau umple-le cu niste cuburi de gheata si lasa-le deoparte cam 5 minute. Toarna apoi vermutul, bineinteles in cantitati egale. Roteste usor paharele, ca se umezeasca peretii, apoi goleste-le. Mixeaza puternic ginul cu niste cuburi de gheata intr-un shaker, pana se raceste. Imparte in mod egal in pahare. Orneaza cu betisoarele cu sfecla rosie si serveste imediat.

3. Cocktail "Muscatura lui Dracula"
Ingrediente: o parte lichior / Maraschino, 1 parte Grenadine, 3 parti votca cu vanilie.
Mod de preparare: Cufunda un pahar de Martini in zahar rosu, apoi toarna in el lichiorul si Grenadine, iar la final votca.

4. Cocktail "Sarutul lui Dracula"
Ingrediente: Cola, 30 ml votca cu aroma de cirese negre, 15 ml Grenadine.
Mod de preparare: Toarna intr-un pahar inalt Grenadine, adauga apoi votca, amesteca cu gheata si umple cu Cola.



5. Cocktail Hemingway
Ingrediente: zahar, sirop (230 ml apa + 100 gr zahar, la temperatura medie), 4 felii de grepfrut + 3 grepfruturi rosii, 180 ml votca.
Mod de preparare: Stoarce fructele si imparte sucurile in patru pahare. Adauga in fiecare o cantitate egala de votca. Completeaza cu cantitatea dorita de sirop, ca sa indulcesti bautura, si amesteca bine. Cufunda feliile de grepfrut in zahar si decoreaza paharele.

6. Cocktail Negroni
Ingrediente: gheata, 20 ml Campari, 20 ml gin, 20 ml vermut dulce.
Mod de preparare: Amesteca ingredientele cu gheata intr-un shaker. Filtreaza bautura intr-un pahar de cocktail sau toarna intr-un ulcior mare. Repeta procesul daca nu servesti bautura imediat.

7. Cocktail Bloody Mary balsamic
Ingrediente: 1 lingurita seminte de telina, 1 lingura de piper negru proaspat, 1 lamaie stoarsa, o lime stoarsa, 1 lime feliata, sos iute, 4 bucati de telina (cu tot cu frunze), 1 lingurita de sos Worcestershire, 4 lingurite de otet balsamic, 700 ml cocktail de legume, 230 ml de votca, 3 linguri de hrean ras proaspat.
Mod de preparare: Amesteca, intr-un ulcior mare, semintele de telina cu cocktailul de legume, zeama de lime si lamaie, piperul si cu 2 linguri de hrean. Adauga sosul iute si sosul Worcestershire. Amesteca bine. Acopera si baga in frigider pentru o ora.
Intre timp, umple cu gheata 4 pahare. Pune in fiecare o cantitate egala de votca si umple-le pe trei sferturi cu cocktail din frigider.
Presara peste fiecare lingura de hrean pastrata, adauga cate o bucata de telina, stoarce cate o felie de lime in fiecare, apoi lasa bucatelele de lime in pahare. La final, "ineaca" totul in otetul balsamic. Serveste imediat.



8. Cocktail Red Rooster (non-alcoolic)
Ingrediente: 230 ml votca, 180 ml suc concentrat de portocale, 230 ml cocktail de merisoare.
Mod de preparare: Amesteca toate ingredientele intr-un recipient mare, din plastic. Tine-l cateva ore in frigider, ca sa se ingroase bautura. Serveste in boluri de punch sau pahare de vin.

9. Cocktail Dark Chocolate Martini
Ingrediente: 2 linguri de zahar raw, ciocolata neagra tocata fin, 60 ml lichior de ciocolata, votca, 30 ml espresso rece, ½ lingurita suc de portocale proaspat, coaja rasa de portocale, gheata.
Mod de preparare: Amesteca ciocolata si zaharul intr-o farfurie. Separat, mixeaza intr-un shaker lichiorul de ciocolata cu espresso, votca, sucul si coaja de portocale si cu gheata. Umezeste gura unui pahar de Martini, apoi cufund-o in mixul de zahar si ciocolata. Toarna cocktailul in pahar si decoreaza cu o felie de portocala. Serveste imediat.

10. Cocktail Vampiro
Ingrediente pentru siropul de hibiscus: 450 ml apa, 200 gr zahar, putin ghimbir proaspat (necuratat, dar feliat), cca 60 gr flori de hibiscus uscate.
Ingrediente pentru cocktail: cuburi de gheata, lime feliata fin (pentru decor), 950 ml de tequila alba, 450 ml zeama de lime strecurata, 230 ml lichior de portocale / Triple Sec.
Mod de preparare:
Sirop: Pune florile de hibiscus, zaharul, ghimbirul si apa intr-o tigaie. Lasa sa inceapa sa fiarba si amesteca ocazional. Dupa cateva minute din momentul in care a dat in clocot, ia de pe foc. Dupa 30 de minute strecoara si baga in frigider, ca sa se raceasca de tot.
Cocktail: Amesteca zeama de lime cu tequila, lichiorul de portocale / Triple Sec si cu cca 450 ml din siropul de hibiscus.
Servire: Umple un shaker pe jumatate cu gheata, adauga putin cocktail si agita bine, pana se raceste, apoi strecoara si serveste intr-un pahar decorat cu felii de lime.

Autor:  Alina Tibichi