Site coolinaria.ro

Masca de banana pentru un ten uscat


Masca de banana pentru un ten uscat Cand privim tenul cuiva, ochii ne sunt atrasi imediat fie de frumusetea si stralucirea lui fie de imperfectiuni si mici defecte, de aceea mereu cautam solutii de intretinere a tenului deoarece este cartea noastra de vizita.

Prepara o masca pentru tenul deshidratat in propria bucatarie in mai putin de zece minute. Cumpara o banana, decojeste-o, continutul sfarma-l si amesteca-l cu ajutorul unei linguri de lemn pana ce se omogenizeaza si ia forma unei creme. Apoi adauga 4 linguri de miere de salcam fina. Se intinde un strat din aceasta compozitie pe ten si se tine maximum 25 de minute, dupa care se indeparteaza cu ajutorul unui prosop imbibat in apa calda.

Dupa ce ai indepartat total masca tenul trebuie tamponat cu apa termala. Acest tratament trebuie realizat cel putin de doua ori pe saptamana, numai seara inainte de culcare, pentru ca tenul sa fie relaxat si sa nu fie expus diferitilor agenti daunatori.

Acest tip de masca ofera tenului fermitate, stralucire si curata celule moarte dand un aspect fin si sanatos. Tenul este o zona foarta expusa si in permanenta este atacat de tot felul de factori daunatori, fie soarele prea intens, fie de vant, poluare, praf si daca pe langa toate acestea mai pui si faptul ca este afectat si de starea ta psihica este o combinatie cu totul periculoasa, de aceea aceasta portiune a trupului trebuie sa aiba atentia si ingrijirea noastra constanta si zilnica.

Autor:  Raluca Rusu