Site coolinaria.ro

Cum sa reincalzesti o portie de pizza


Cum sa reincalzesti o portie de pizza Daca nu ai reusit sa mananci toata pizza pe care ai facut-o sau ai cumparat-o, este foarte important sa stii cum s-o depozitezi si s-o reincalzesti.
O pizza rece nu mai are aceeasi savoare, nu-i asa?

Depozitare
Inevitabil, cand pui pizza in frigider, se va inmuia, din cauza sosului de rosii si a legumelor. Cu cat este mai subtire blatul, cu atat va fi mai moale.
Ca sa eviti asa ceva, tapeteaza o farfurie sau o cutie inchisa etans cu prosoape absorbante de bucatarie, apoi pune feliile de pizza, peste ele alte prosoape, acopera farfuria (cu folie) / cutia (cu capacul) si bag-o in frigider.

Cum reincalzesti pizza
Scoate pizza din frigider sau congelator si las-o sa ajunga la temperatura camerei. Apoi pune in aplicare una din urmatoarele trei metode.

1. Reincalzire in cuptorul aragazului
Incinge cuptorul la 200 grade Celsius. Pune pizza intr-o tava de copt. Vreun ingredient din topping nu mai arata asa bine? Indeparteaza-l si pune altceva (legume proaspete, busuioc, ciuperci, ulei de masline, branza razuita), apoi baga pizza in cuptor.
Dupa 15 minute scoate tava. Indicat e sa verifici din cand in cand preparatul. Ai grija sa nu te frigid cu tava! Mai bine foloseste o spatula in forma de mana.

2. Reincalzire in cuptor electric
Incinge cuptorul la 200 grade Celsius. Pune feliile de pizza in el, pe gratar. Dupa 10 minute scoate-le.



3. Reincalzire in tigaie (ideala pentru pizza inmuiata)
Incinge o tigaie din fonta sau, daca nu ai, una normala. Pune feliile de pizza si acopera cu un capac. Astfel, branza se va topi, iar blatul va redeveni crocant. Dupa aproximativ 5 minute, branza incepe sa faca bule. Ar trebui sa fie gata.
In cazul in care branza s-a topit de tot, dar blatul inca e moale, ia capacul de pe tigaie si mai tine pizza pe foc cateva minute.

Bine de stiut!
- cand pui pizza in frigider, incearca pe cat posibil sa nu stivuiesti feliile. Isi vor pierde si din forma si se vor inmuia si mai tare;
- nu pastra resturile de pizza mai mult de 3-4 zile in frigider;
- cu cat sta mai mult in frigider, cu atat va fi mai moale. Asadar, daca stii ca nu o mananci in urmatoarele zile, mai bine bag-o in congelator. Acolo rezista cateva luni;

- nu pune pizza din frigider / congelator direct in cuptor;
- prin reincalzire, nu numai ca pizza va recapata aroma initiala, dar vei distruge si bacteriile de pe ea;
- reincalzirea la microunde nu este chiar o idee stralucita, intrucat pizza se va inmuia si mai mult.

Autor:  Alina Tibichi