Site coolinaria.ro

5 sfaturi pentru dieta de iarna


5 sfaturi pentru dieta de iarna Potrivit unui studiu publicat in "The New England Journal of Medicine", in timpul iernii, multe persoane se ingrasa intre 500 grame si 2 kg.
Iar primavara si vara, in loc sa dai jos kilogramele acumulate in sezonul rece, ai tendinta sa ramai la aceeasi greutate.

Ca sa nu mai ai surprize neplacute, respecta urmatoarele 5 sfaturi nutritioniste.

1. Serveste un mic dejun cu produse care iti imbunatatesc starea de spirit (cereale integrale, proteine slabe, unt de arahide naturale, fulgi de ovaz cu migdale etc.)
Spre deosebire de amidonul rafinat, carbohidratii de calitate superioara pot preveni fluctuatiile de zahar din sange, din cauza carora te simti obosit si esti irascibil. De asemenea, acestia pot activa productia de serotonina.

2. Combate pofta lacoma de mancare cu un bol cu supa fierbinte.
Pregateste-ti supe-crema si pune-le in frigider, ca sa ai doua-trei zile. La munca, poti manca o portie mica de supa inainte sa desfaci restul de pachet. Cand ajungi acasa si iti este foame, mananca iarasi o portie de supa.
Oamenii de stiinta au aratat ca supa consumata inainte de o masa poate sa micsoreze numarul caloriilor cu pana la 20%. Cel mai bine este sa alegi supe-crema cu 100-150 de calorii la o portie. Incearca o supa-crema italiana.



3. Foloseste-te de grill.
Este perfect pentru legume, burgeri vegetarieni, piept de pui rumenit. Asadar, in loc sa le prajesti in ulei, pregateste-le cu multe ierburi proaspete si foarte putin ulei de masline, apoi pulverizeaza spray de gatit pe grill si baga-le inauntru.
Vor fi la fel de savuroase ca cele gatite cu multe grasimi, dar vor avea mai putine calorii si vor fi mai sanatoase.

4. Ia doar doua inghitituri din prajitura proaspat scoasa din cuptor, iar apoi impacheteaz-o ca s-o iei la munca / scoala, pentru a-ti servi colegii.
Este adevarat ca aroma o face irezistibila, iar papilele tale gustative vor ceva dulce, dar silueta trebuie sa primeze.

5. Renunta la sucuri in favoarea fructelor si legumelor de sezon.
Alege: dovleac de iarna, Kale, varza de Bruxelles, telina, broccoli, kiwi.

Nu uita sa te hidratezi!
Nu de putine ori ti se pare ca iti este foame, dar, de fapt, nu esti hidratat suficient. Ca sa bei mai usor lichide, pregateste-ti o cana de ceai verde cu citrice si miere. Se stie ca acesta contine antioxidanti si previne multe afectiuni.

Autor:  Alina Tibichi