Site coolinaria.ro

Dieta celor 100 de calorii dulci


Dieta celor 100 de calorii dulci Dieta 100 a fost creata de Jorge Cruise, un guru al dietelor, si consta in consumul a doar 100 de calorii dulci.
Urmarea? In doar doua saptamani poti slabi pana la 8 kilograme.

Potrivit creatorului dietei, totul tine de insulina. Desi avem impresia ca slabim daca mancam mai putin si facem mult mai multe exercitii fizice, caloriile sunt tot calorii, dar difera intre ele.

Caloriile dulci provin din carbohidrati nefibrosi si glucide.
Conform afirmatiilor lui Jorge Cruise, pana si cele mai sanatoase alimente, cum ar fi fructele sau orezul brun, contin o cantitate surprinzatoare de calorii dulci.
Asadar, trebuie sa stii cum sa calculezi numarul lor pentru a-ti controla regimul alimentar.

Nu trebuie decat sa transformi cantitatea de carbohidrati in grame, apoi sa o inmultesti cu 4. Spre exemplu:
- 1 mar = 20 gr carbohidrati x 4 = 80 calorii dulci;
- 50 gr orez brun = 35 gr carbohidrati x 4 = 140 calorii dulci.
Dupa cum observi, aproape ca nu trebuie sa mananci mai mult de un mar zilnic.

Bine de stiut
- inlocuieste faina de grau cu faina de in, cocos sau migdale. Reduci destul de mult numarul carbohidratilor si caloriilor dulci;
- poti manca fara nici o restrictie: albus, branza, legume, salate, piept de pui;
- atat timp cat respecti regula celor 100 de calorii, poti bea cafea cu smantana;
- exemplu de pranz recomandat pentru dieta "100": ton cu maioneza sau carne la gratar, cu salata proaspata;



- regimul alimentar functioneaza dupa principiul: putini carbohidrati, multe proteine, legume fara amidon, branza bio, nuci si alte grasimi. Spre deosebire, insa, de unele preparate, sursele de proteine propuse de el sunt mai usoare pentru stomac si contin mai putine grasimi;
- dieta permite consumul a maxim 2 pahare de vin rosu pe zi, la masa de seara.

Meniu fara calorii dulci
Injumatateste un ardel gras verde si o rosie. Pune-le la foc mediu, intr-o tigaie. Sparge cate un ou in fiecare bucata de ardel. Intoarce din cand in cand rosiile, pana sunt gata dupa preferintele tale. Muta totul pe o farfurie si potriveste de piper si sare.
Amesteca intr-o cana de cafea 1 lingurita de praf de copt, 2 lingurite de scortisoara, 1 lingurita ulei de cocos, un ou, cca 50 gr faina de in si putin indulcitor facut din stevie. Baga totul in cuptorul cu microunde pentru vreo 50 de secunde. Serveste ouale cu cafeaua pregatita astfel.

Reteta de creveti fara calorii dulci
Amesteca 10 creveti gatiti cu 1 lingurita de zeama de lamaie, o lingura de maioneza si jumatate de lingurita de marar tocat. Apoi serveste compozitia cu un sfert de avocado.

Autor:  Alina Tibichi