Site coolinaria.ro

5 retete cu 5 ingrediente


5 retete cu 5 ingrediente De cate ori nu ti s-a intamplat sa te apuci de gatit, dar sa-ti dai seama ca nu ai in casa toate ingredientele?
Mie mi s-a intamplat de mai multe ori, de aceea astazi iti propun solutia: 5 retete cu doar 5 ingrediente, intr-un timp destul de scurt.

1. Salata asiatica
Timp total: 45 de minute
Ingrediente: 2 linguri sos Teriyaki cu putina sare, 1/2 castravete mediu (feliat fin), 1/2 ardei gras rosu (feliat fin), cca 55 gr dressing vinegreta de citrice, cca 400 gr varza chinezeasca (feliata fin).
Mod de preparare
Amesteca intr-un bol mai mare ardeiul gras cu varza si cu feliile de castravete. Intr-un bol mai mic, omogenizeaza sosul Teriyaki si dressingul.
Compozitia obtinuta pune-o peste varza, amesteca foarte bine, apoi baga in frigider pentru o jumatate de ora.

2. Pizza cu piept de pui si branzeturi
Timp total: 30 de minute
Ingrediente: 2 linguri busuioc proaspat tocat, 230 gr amestec de trei branzeturi italiene (date prin blender), cca 100 gr sos de pizza, 1 paine cu aroma de usturoi, carne de pui prajita.
Mod de preparare
Incinge cuptorul la 200 grade Celsius. Pune painea intr-o tava de copt usor gresata. Da la cuptor pentru 8-9 minute sau pana cand painea se rumeneste dupa preferintele fiecaruia.
Apoi, intinde pe ea sos de pizza, bucati de carne si presara busuioc si branza. Baga inapoi in cuptor, pentru 8-10 minute (branza trebuie sa se topeasca de tot). Serveste imediat.



3. Pui Marsala
Timp total: 35 de minute
Ingrediente: 4 buc. piept de pui dezosat si fara piele, 2 linguri patrunjel proaspat tocat, cc 500 gr sos cremos de ciuperci portabella, 125 ml vin dulce, cca 30 gr faina.
Mod de preparare
Bate bucatile de carne intre doua foi de hartie cerata, cu ajutorul ciocanului de snitele. Pregateste o compozitie din faina, jumatate de lingurita de sare si piper, trece carnea prin ea si pune-o la rumenit in 2 linguri de ulei de masline sau ulei vegetal incins.
Dupa 6-8 minute, timp in care pieptul de pui trebuie intors o data, adauga treptat si vinul. Cand observi ca nu a mai ramas decat o lingura de vin, pune sosul de ciuperci si un sfert de lingurita de sare.
Redu focul la mediu. Lasa sa fiarba cam 6-8 minute sau pana cand pieptul de pui nu mai este roz. Serveste cu patrunjel.

4. Prajiturele crocante
Timp total: 14 minute
Ingrediente: 1 lingura bicarbonat de sodiu, 1 ou mare, cca 150 gr fulgi de ciocolata cu lapte, 100 gr zahar brun, cca 225 gr unt de arahide.
Mod de preparare
Incinge cuptorul la 170 grade Celsius. Amesteca toate ingredientele, cu exceptia chipsurilor. Dupa ce ai omogenizat, pune chipsurile. Amesteca bine.
Ia din compozitie cate putin si modeleaza mingiute. Pune-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt si da-le la cuptor pentru 9 minute. Dupa ce le scoti, lasa-le in tava maxim un minut, apoi pune-le la racit pe un gratar.



5. Smoothie de banana cu unt de arahide
Timp total: 5 minute
Ingrediente: 2 banane maruntite, 250 ml lapte, 2 linguri miere de albine, cuburi de gheata, 125 gr unt de arahide.
Mod de preparare
Pune toate ingredientele in blender si mixeaza-le timp de 30 de secunde, pana cand rezulta o bautura pufoasa.

Autor:  Alina Tibichi