Site coolinaria.ro

Masti naturale pentru parul tau


Masti naturale pentru parul tau Fie ca e lung, ca e scurt, ca are bucle sau e drept fiecare podoaba capilara are frumusetea ei aparte si te face unica, poti fi admirata pentru parul tau sau mai putin apreciata din cauza acestuia. In fiecare zi parul nostru suporta un adevarat asalt din partea unor factori negativi ce lucreaza impreuna pentru a-l deteriora. Poluarea, praful, soarele prea puternic, temperaturi prea scazute, ondulatorul sau uscatorul folosite impropriu, desele vopsiri ale firului de par toate aceastea agreseaza fizic parul, subtiindu-l, determinand ca structura sa sa fie slabita, astfel se rupe si se despica si nu mai creste la fel de repede.

Din pacate agentii negativi enumerati anterior nu sunt si singurii factori care influenteaza negativ firul de par, pe langa acestia mai putandu-se aminti si glandele sebacee de la nivelul scalpului care produc prea mult ulei si astfel iti ingrasa foarte repede firul de par, circulatia sanguina slaba a scalpului, chiar si consumul de alimente nesanatoase care duc la imbolnavirea parului etc. Dupa cum observam se pare ca suntem atacate din orice directie asa ca trebuie sa ne inarmam corespunzator pentru a face fata tuturor acestor elemente negative si pentru a ne mentine un par stralucitor si sanatos.

Produse naturale ce ajuta la imbogatirea firului de par le putem gasi in propria bucatarie fara sa cheltuim bani pe cosmetice care pot da sau nu rezultate:

- lamaia: luati cateva lamai si stoarceti zeama din pulpa dupa care amestecati cu apa si clatiti-va bine scalpul.

- otet de mere: dupa ce va samponati parul clatiti-l cu apa calduta dupa care adaugati si cateva linguri de otet de mere si continuati sa masati parul pentru cel putin 10 minute continuu, dupa care spalati din nou parul cu apa un pic mai rece.

- 4 linguri de ulei de masline amestecate cu patru linguri de miere de albine se amesteca bine si se imprastie pe toata suprafata scalpului, se lasa timp de 15 minute, dupa care se samponeaza foarte bine si se clateste.

Intotdeauna un produs natural este mult mai eficient decat cel pregatit intr-un laborator chimic unde se obtine compozitia exacta. Cremele din comert au avantajele lor insa marele dezavantaj este ca pentru a se pregati in cantitati industriale pentru mii de persoane, se pun in fiecare "cutie" doar cateva picaturi din compozitia efectiva care chiar are efect benefic pentru par, restul e mai mult de umplutura. Daca nu s-ar face asa atunci produsul ar fi foarte scump si intr-o cantitate foarte mica deoarece costul de productie si timpul necesar pentru obtinerea lor ar fi foarte mari.

Autor:  Raluca Rusu