Site coolinaria.ro

Sfaturi pentru pregatit tarta de fructe la pahar (Trifle)


Sfaturi pentru pregatit tarta de fructe la pahar (Trifle) Acest desert cu fructe in pahar mare, de sticla transparenta, este ideal de sarbatori.
Arata bine, are aer festiv si poate tine loc cu succes tortului.

Sfaturi de la bucatari profesionisti
- poti pregati desertul intr-un bol de sticla transparent, salatiera sau chiar in pahare;
- foloseste resturile de la budinca de Craciun in loc sa te apuci sa pregatesti chec;
- la baza pune felii de chec cu ghimbir, apoi un strat de felii de clementine (sunt mai dulci decat portocalele), o bucatica de ghimbir tocat marunt, cateva picaturi de Grand Marnier, sarlota, crema si fulgi de migdale;
- ghimbirul cristalizat da gust si dulce, si usor picant desertului;

- poti pune frisca in loc de crema;
- daca faci o asemenea tarta pentru copii, inlocuieste Grand Marnier-ul cu suc de struguri;
- pentru un aspect si mai apetisant, pune in sarlota niste coaja de lime rasa, iar inainte de servire presara ciocolata alba razuita sau boabe de rodie;
- pentru ca tarta sa fie bine aromata, trebuie lasata deoparte cam doua ore;



- persoanele mai pretentioase pot pune gelatina in compozitie;
- farmecul acestei retete consta in faptul ca poti folosi ori fruct vrei. In general, sunt preferate bananele, ananasul si mango. Uneori, se mai pun si lamai. Mai greu de gasit iarna la noi este zmeura, dar merita tot efortul;
- inainte de servire, decoreaza cu diverse fructe.

Alte variante ale retetei:
- chec Madeira, lichior de zmeura si o compozitie facuta din crema si zmeura proaspata din belsug;
- inlocuieste checul cu briose de ciocolata, imbibate cu lichior de cirese, apoi o sarlota de vanilie, acoperita cu crema si ciocolata neagra;
- piscoturi in loc de chec.

Autor:  Alina Tibichi