Site coolinaria.ro

Ingrasa alunele?


Ingrasa alunele? Tot ce este mancat in exces ingrasa, iar alunele sunt cap de lista atunci cand sunt enumerate alimentele care ajuta la cresterea in greutate.

Totusi aparentele pot insela, iar stigmatele alune, mancate rational, nu sunt neaparat factorul sunculitelor in plus de pe solduri. In continuare iti prezentam cateva sfaturi, pentru a putea rontai in liniste alune, fara a te ingrasa.

1. O veste buna este ca alune nu ingrasa daca sunt consumate fara sare si in cantitati mici, ele chiar ajuta la dezvoltarea celulelor nervoase. Vestea proasta este ca putine persoane mananca alune fara sare si in cantitati mici. Prima regula: cand cumparati alune pentru a le rontai in fata televizorului, cautati variante fara sare.
2. Numai o mana de alune contin peste 12 grame de grasimi si peste 130 de calorii. Insa in magazine exista sortimentul de alune prajite fara ulei, acestea au mai putina grasime si sunt mai sanatoase.
3. Dupa cum am spus mai sus, alunele contin grasimi, astfel incat ele sunt in preponderenta lipide, astfel ca este indicat sa fie consumate nu in asociere cu alimente glucidice (paine, dulciuri etc), ci separat, sau eventual cu alte lipide (branza, carne). 4. Cantitatea conteaza, iar daca depasesti un pumn de alune pe zi, acest lucru se poate reflecta in silueta ta.

Autor:  Raluca Rusu