Site coolinaria.ro

5 retete de salate de fructe


5 retete de salate de fructe Dupa mesele imbelsugate de Sarbatori, pline cu preparate facute din carne, stomacul nostru se resimte. Are nevoie de ceva usor de digerat, dar si satios, plin de fibre si nutrienti.

Tocmai de aceea, nutritionistii ne recomanda un consum bogat de fructe si legume. Una dintre cele mai la indemana retete este salata de fructe.
Uite cateva variante interesante si mai putin pregatite:

1. Salata de fructe cu telina si iaurt
Ingrediente:
1 mar rosu curatat si taiat cubulete, 1 mar verde (Granny Smith) curatat si taiat cubulete, 1 nectarina feliata, 2 bucatele de telina tocate, 1 iaurt degresat, cca 115 gr merisoare, cca 115 gr nuci tocate.
Mod de preparare
Amesteca, intr-un bol mare, toate fructele, apoi pune telina si iaurtul. Omogenizeaza si da la rece pana in momentul servirii. Avand in vedere sezonul, poti inlocui nectarina cu mango sau cu un fruct kaki.

2. Salata Frog Eye
Ingrediente:
2 linguri de faina 550, 2 lingurite jumatate de sare, 2 oua batute, 1 lingura de zeama de lamaie, 1 lingura de ulei vegetal, cca 225 gr zahar alb, cca 400 ml suc de ananas neindulcit, cca 2.7 l de apa, cca 450 gr mandarine scurse din conserva, cca 560 gr bucatele de ananas din conserva (scurse de zeama), 560 gr ananas pisat (scurs de zeama), 450 gr acini di pepe (paste sub forma de bobite), cca 230 gr topping (dupa preferinte), cca 230 gr bezele mici, 200 gr nuca de cocos razuita.
Mod de preparare
Amesteca, la foc mediu, faina, ouale batute, zaharul, jumatate de lingurita de sare si sucul de ananas. Cand sosul se ingroasa, ia de pe foc, adauga zeama de lamaie si lasa sa se raceasca la temperatura camerei.
Separat pune apa la fiert. Cand incepe sa dea in clocot, toarna uleiul si pune restul de sare, apoi fierbe pastele al dente. Scurge-le si clateste-le sub un jet de apa rece.
Amesteca, intr-un bol mare, mandarinele cu pastele fierte, compozitia cu oua, toppingul si restul de ananas. Baga in frigider pentru cateva ore. Inainte de servire pune nuca de cocos si bezelele si amesteca.

3. Salata picanta de mango
Ingrediente:
4 mango taiate cubulete, 2 linguri de ulei de masline extravirgin, 1 lingura fulgi de ardei iute, 2 linguri de coriandru proaspat tocat, 2 linguri de hasme tocate, piper, sare, 50 ml zeama de lamaie
Mod de preparare
Mixeaza uleiul cu zeama de lime intr-un bol. Apoi pune piperul, sarea, coriandrul, fulgii de ardei iute si bucatelele de hasme. Mai mixeaza cateva secunde, apoi toarna totul peste mango, in alt bol. Amesteca si da la frigider pentru 30 de minute.

4. Salata Waldorf adaptata
Ingrediente:
1 mar verde taiat cubulete, 1 mar Golden taiat cubulete, 1 mar rosu taiat cubulete, 1 para taiata cubulete, 3 bucatele tocate de telina, ca 115 gr de nuci tocate, cca 55 gr nuci pecan tocate, 90 gr merisoare uscate dulci, 240 gr smantana, cca 90 gr maioneza, 1 linguta de zahar granulat, 2 linguri zeama de lamaie (optional)
Mod de preparare
Amesteca merele cu para, merisoarele, telina, nucile pecan si nucile simple. Separat, bate smantana cu zaharul, maioneza si cu zeama de lamaie. Cand e gata dressingul, toarna-l peste fructe si omogenizeaza. Da la rece salata cel putin 15 minute inainte de a o servi.



5. Salata Pina Colada
Ingrediente:
1 iaurt mare cu aroma de vanilie, 2 fructe ananas taiate cubulete, 3 banane curatate si feliate, cc 50 ml lapte de cocos, cca 115 gr fulgi de cocos indulciti
Mod de preparare
Amesteca laptele de cocos cu fulgii si cu iaurtul, apoi pune banana si ananasul. Salata Pina Colada se serveste rece.

Autor:  Alina Tibichi