Site coolinaria.ro

Sfaturi pentru un abdomen plat


Sfaturi pentru un abdomen plat Nu cred sa existe persoane care sa nu-si doreasca un abdomen plat.
Pe cat ne mult ne dorim cu totii, pe atat cred ca se depun mai repede grasimile tocmai in acea parte a corpului.
Ce este de facut? In afara de exercitii fizice, trebuie sa tinem cont si de alimentatie.

Ca sa ai un abdomen cat mai frumos, se recomanda sa consumi alimente cu multi nutritienti.
Cativa dintre acestia se comporta precum niste super-agenti, care stimuleaza "topirea" grasimii de pe abdomen. Este vorba despre vitaminele B si C, fibre, calciu si carotenoizi.

Vitamine din complexul B
Acestea sunt folosite pentru a stimula metabolismul. Ele maresc cantitatea de energie de care avem nevoie prin convertirea carbohidratilor si a grasimilor. Inclusiv masa musculara are legatura directa cu vitaminele din complexul B.

Vitamina C
Potrivit mai multor studii, fructele si legume care contin vitamina C reduc cantitatea de grasime acumulata in exces pe abdomen si stimuleaza arderea grasimilor.

Fibre
Acestea mentin satietatea. S-a demonstrat ca alimentele cu fibre contin putine calorii si au o rata de ardere a grasimilor mai mare.

Calciu
Sistemul nostru osos are nevoie de mult calciu pentru a se dezvolta si pentru a face fata schimbarilor din organism. De asemenea, ajuta la arderea eficienta a grasimilor. Tot cercetatorii au aratat ca un consum zilnic de calciu ne creste sansele de a avea un abdomen plat cu pana la 70%.



Carotenoizi
Sunt buni pentru reducerea dimensiunii abdomenului. Potrivit multor specialisti, persoanele care consuma carotenoizi au un abdomen mai plat decat cele care le evita. Asadar, mananca mai ales legume galbene si portocalii.

Ce sa faci ca sa obtii un abdomen plat
1. Asigura-ti echilibrul de energie.
Cum? Mananca de cinci ori pe zi ca sa fie un raport bun intre ceea ce consumi si caloriile arse. Ar trebui sa arzi calorii dupa fiecare masa. Asadar, mananci mai mult, arzi mai mult. Consumul de alimente e necesar pentru stimularea metabolismului, acesta reducand grasimea de pe abdomen.
Doar 3 mese pe zi creeaza dezechilibtu. Evita acest lucru.

2. Alege mixurile.
Pregateste-ti mixuri de alimente. Spre exemplu, amesteca fructe cu lapte semi-degresat si cu bucatele de gheata. Digerarea lor necesita arderea si mai multor calorii.

3. Fii atent la ce bei.
Alcoolul ascunde multe calorii. Pe de alta parte, apa este excelenta, chiar si consumata intr-o cantitate foarte mare. Plus ca efectiv spala stomacul prin eliminarea resturilor ramase in urma arderii grasimilor. Pentru diversificare, poti incerca apa cu lime.

Autor:  Alina Tibichi