Site coolinaria.ro

Lucruri ciudate despre alimentele tale preferate


Lucruri ciudate despre alimentele tale preferate Cel mai adesea, cand vezi un produs alimentar, nu te gandesti decat la mancare. Un lucru normal, de altfel...
In general, le cam stim avantajele si dezavantajele, dar se pare ca au fost ori sunt folosite si pentru altceva decat gatit.
Uite cateva lucruri interesante despre alimentele tale preferate:

Arahidele au legatura cu dinamita
Stim cu totii ca sunt persoane cu alergie la acest produs. Sa zicem ca e o chestiune minora. Mai interesant este alt lucru. Uleiul de arahide contine glycerol, iar acesta este o componenta importanta a nitroglicerinei (din care se face dinamita).

Sucul de mere iti provoaca vise dinamice
Greu de crezut, nu-i asa? Multe persoane au spus ca, dupa ce au baut suc de mere, au visat foarte mult. Conform unor studii, mancatul tarziu in noapte stimuleaza metabolismul si activitatea cerebrala. De aceea, avem vise dinamice.
Posibil ca sucul de mere sa aiba, insa, doar un efect placebo. Daca e adevarat sau nu ce se spune despre el, ramane la latitudinea fiecaruia. Ideea este ca o portie de suc de mere cu ananas si menta poate fi delicioasa.


Cel mai... romantic peste din mare
Despre consumul regulat de stridii se stie ca mareste nivelul dopaminei, iar aceasta stimuleaza libidoul la barbati. De ce? Pentru ca e bogat in zinc, mineral esential pentru producerea testosteronului.
Nu-i asa ca sunt ideale pentru o cina romantica? Poti incerca atat retete cu stridii gatite, cat si retete cu stridii crude.

Kiwi, fruct minune
Se pare ca stramosilor nostri le-a luat ceva timp pana si-au dat seama ca trebuie sa consume numai pulpa fructului, nu si coaja. Kiwi este o sursa de: vitamina E, potasiu si folati.
Unii nutritionisti ne recomanda, insa, sa mancam si coaja. Nu trebuie decat sa inlaturam puful si sa spalam fructul foarte bine.



Vinul rosu este benefic pentru plamani
Conform unor studii, consumul a 2-7 pahare de vin pe saptamana poate sa reduca riscul instalarii depresiei, sa protejeze sistemul cardiovascular si sa imbunatateasca functionarea plamanilor.
Pe langa multe alte beneficii, vinul rosu contine antioxidanti care incetinesc imbatranirea. Bineinteles, ca in cazul oricarei alte bauturi cu alcool, se recomanda un consum moderat.

Apa de cocos a fost folosita si ca plasma pentru sange
In principiu, se stie ca hidrateaza foarte bine si foarte repede organismul uman. Acum mult timp insa, intr-un spital din Insulele Solomon, pentru ca nu mai exista un anumit tip de solutie, un medic a folosit apa de cocos pentru a salva viata unui pacient. A avut succes.
Care este explicatia? Lichidul este steril si are un pH optim pentru a fi folosit in loc de plasma.

Autor:  Alina Tibichi