Site coolinaria.ro

Sfaturi pentru facut fasole prajita


Sfaturi pentru facut fasole prajita Cand nu mai stii ce sa faci de mancare, apeleaza la banalele noastre retete.
Pentru o zi de post este perfecta o portie de fasole prajita. Este gustoasa si usor de gatit. In plus, contine multe fibre, iar acestea mentin satietatea.

Daca nu ai nici o restrictie in ceea ce priveste consumul de carne, poti foarte bine sa pui in tigaie scarita de porc, kaizer, carnaciori etc.

Cum se prajeste fasolea boabe
Ingrediente:
fasole, apa, ulei vegetal / de masline / cocos, ceapa tocata fin, morcov razuit, piper si sare
Mod de preparare
Se pune fasolea la hidratat cam 12 ore (las-o peste noapte). A doua zi fierbe-o. Kaizerul / baconul / costita de porc trebuie sa fie prajite usor. Dupa ce le-ai pregatit pe ambele, soteaza ceapa vreo 5 minute. Cand fasolea e aproape fiarta, scurge-o de apa, pune-o peste ceapa si adauga morcovul. Lasa asa pe foc cateva minute, apoi incorporeaza si carnea.
Cu vreo 6-7 minute inainte de a opri focul, potriveste de sare si piper, iar daca vrei, pune si 2-3 linguri de bulion. Fasolea e gata atunci cand prinde o culoare rumena.



Bine de stiut
- daca nu e zi de post, pune un carnacior, bacon, costita de porc, kaizer etc. Cu siguranta, va avea un gust mult mai bun;
- ai grija ca fasolea sa fie scursa bine de apa. Ideal este sa folosesti o strecuratoare pentru chiuveta. In caz contrar, te poti frige cu picaturile de ulei care sar;
- asigura-te ca ai pus suficienta grasime pentru prajit. Altfel, nu faci decat sa arzi fasolea;
- foloseste o lingura de lemn ca sa amesteci in tigaia cu fasole;
- pentru aroma si culoare, poti pune pudra de chili;
- primavara poti servi si cu ceapa verde.

Sugestie: Serveste o portie de fasole prajita fierbinte, cu frunze de patrunjel proaspat, castraveti murati / pepene murat si paine de casa.

Autor:  Alina Tibichi