Site coolinaria.ro

Sfaturi pentru gatit Tamales


Sfaturi pentru gatit Tamales Tamales este o mancare mexicana pregatita, de obicei, la nunti si festivaluri, dar este ideala si pentru o cina obisnuita.
In mod normal, se serveste in panusa de porumb si fara nici un fel de sos.

Despre Tamales
- reteta variaza de la regiune la regiune;
- se servesc calde, drept aperitiv sau fel principal;
- panusile de porumb trebuie inmuiate in apa inainte de a fi folosite;
- sarea evidentiaza aroma;
- Masa harina este aluatul pregatit din faina de porumb;
- untura de porc da aroma. Cumpar-o de la macelarie;
- le poti pune in congelator, intr-o punga;
- ca sa le dezgheti, tine-le in frigider peste noapte.

Reteta traditionala de Tamales
Ingrediente pentru aluat:
apa / supa, sare, praf de copt, untura de porc, faina de porumb (pentru aluat).
Ingrediente pentru umplutura: fructe, carne de vita fiarta etc.



Mod de preparare:
Pas 1: Pune la inmuiat panusile de porumb in apa fierbinte. Dupa vreo 30 de minute le poti scoate. Scurge-le si usuca-le cu un prosop absorbant.
Pas 2: Mixeaza untura pana obtii o compozitie pufoasa. Adauga ingredientele uscate si lichidul (apa / supa). Rezulta un aluat gros si cremos.
Pas 3: Pune cate 2 linguri de aluat in fiecare panusa si trece cu lingura peste el ca sa se intinda, dar nu foarte mult.
Pas 4: Pune o lingura din umplutura (pregatita dupa preferinta) in mijlocul aluatului.
Pas 5: Ruleaza fiecare panusa, apoi sigileaza capetele cu ata.
Pas 6: Pune-le la baie de aburi. Este bine sa verifici din cand in cand nivelul apei. In caz contrar, daca scade foarte mult nivelul lichidului, nu se vor mai gati asa cum trebuie. Dupa o ora sunt gata.

Autor:  Alina Tibichi