Site coolinaria.ro

Cum se face mancarica de pui cu cartofi


Cum se face mancarica de pui cu cartofi Ce-ai zice sa gatesti astazi una din retetele pe care si bunica le prepara? Este ideala pentru serile in care ajungi acasa de la munca si nu mai ai nimic prin frigider.
Pui ce trebuie in oala, pe aragaz, apoi iti vezi de treaba prin casa. Nici nu-ti dai seama cand trece o ora si mancarea e gata.

Reteta
Ingrediente:
carne de pui, o ceapa mai mare, un morcov, 5-6 linguri de ulei de masline sau vegetal, 500 gr cartofi, bulion, piper, sare, patrunjel proaspat tocat.

Varianta 1 de mancarica
Mod de preparare
: Incinge uleiul si soteaza ceapa in el vreo 5 minute. Cand incepe sa devina translucida (ai grija sa nu o arzi!), pune carnea de pui si toarna apa cat sa o acopere. Aseaza un capac pe oala. Lasa carnea sa fiarba la foc potrivit spre mic. Daca e necesar, ia spuma de deasupra. Cand e fiarta mai bine de jumatate, pune in oala si cartofii taiati cubulete. Cu 5 minute inainte de final, adauga 2 linguri de bulion si potriveste de piper si sare. Dupa cateva clocote opreste focul si presara patrunjel proaspat tocat.
Mancarica de cartofi cu carne de pui se poate servi cu polenta si muraturi.

Varianta 2 de mancarica
In loc sa sotezi ceapa, pune carnea in tigaie si frige-o. Dupa ce termini, scoate-o pe o farfurie, iar in grasimea ramasa rumeneste o ceapa si un morcov. Apoi adauga bulion si opreste focul. Pune carnea intr-o oala, toarna apa cat sa o acoperi, adauga o frunza de dafin si las-o sa fiarba la foc mic. Cand e aproape gata, incorporeaza cuburile de cartofi. Cu vreo 25 de minute inainte de a opri focul, pune legumele calite (ceapa si morcovul). Dupa ce aproape au fiert, potriveste de piper si sare si ingroasa mancarica cu un mix de 2 linguri de faina si jumatate de cana de apa. Lasa sa dea un clocot la foc mic, in jur de 5 minute, stinge focul, presara patrunjel si serveste.



Sfaturi pentru gatit
- pe cat posibil, pregateste reteta cu carne de pui de tara. E mult mai gustoasa;
- in loc de carne de pui poti pregati reteta si cu carne de porc;
- nu este nevoie sa dezosezi carnea ori sa indepartezi pielita;
- daca doresti, in loc de sare, pune delikat;
- adauga bulionul cu grija si amesteca in oala cu o lingura de lemn;
- pentru aroma, adauga si putina telina, rosii, ardei gras.

Autor:  Alina Tibichi