Site coolinaria.ro

Sfaturi pentru gatit in stil indian


Sfaturi pentru gatit in stil indian Haideti sa gatim mai picant in Luna Iubirii si cu ingrediente afrodisiace.
Intr-adevar, cu totii avem nevoie de un ghid pentru mancare indiana, dar am putea incerca retete mai usoare.
Iata cateva lucruri care cred ca iti vor fi de folos.

Taiere si curatare
- spala legumele inainte de a le curata sau taia;
- curata cat mai fin legumele pentru a pastra vitamine si minerale;
- cufunda vinetele si cartofii in apa dupa ce le tai, ca sa eviti decolorarea;
- daca fierbi legume, nu arunca lichidul. Il poti folosi pentru sosuri;
- pastreaza frunzele de coriandru intr-o punga, in frigider, ca sa le ai proaspete mai mult timp;
- pune migdalele in apa clocotinda timp de 10 minute, ca sa le cureti mai usor;
- inainte de a pune fructele si legume in frigider, inveleste-le in hartie de ziar;
- inainte de a toca fructele uscate, tine-le o ora in frigider, apoi marunteste-le cu un cutit tinut in apa fierbinte.



Sfaturi pentru prajire
- incinge uleiul uniform inainte de a pune legumele, condimentele si ierburile aromate;
- ierburile aromatice sunt gata in momentul in care isi schimba culoarea;
- cand folosesti nuca de cocos pentru Masala, nu o praji mult timp;
- inainte de a gati cu ulei din seminte de mustar, lasa-l sa ajunga in punctul de ardere;
- daca pregatesti Tikki (reteta de cartofi la cuptor, cu condimente si pasta de ghimbir), intotdeauna fierbe-i inainte si raceste-i. In acest fel nu se vor transforma in piure;
- cand rumenesti carnea in grasime, foloseste o tigaie mare si adanca. Vei praji mai repede si fara sa stropesti primprejur;
- inainte sa pui baconul la prajit, presara putina sare in tigaie, ca sa nu sara dupa aceea grasimile din tigaie.



Sfaturi pentru facut sosuri
- pregateste Masala la flacara redusa, ca sa-si pastreze culoarea si gustul;
- pune putin zahar caramelizat in sos ca sa fie mai gustos;
- cand nu e sezonul rosiilor, pune in sosuri ketchup de rosii;
- foloseste intotdeauna tomate rosii, pentru ca sosul sa-si pastreze culoarea;
- in loc de ulei foloseste unt ghee. Da aroma mai buna;
- daca pui usturoi si ghimbir in mixuri de curry, proportia e: 60% usturoi, 40% ghimbir.

Sfaturi pentru gatit propriu-zis
- intotdeauna pune apa fierbinte in sos, ca sa aiba gust si mai bun;
- evita arderea blaturilor prin folositea vaselor grele;
- laptele batut se pune intotdeauna treptat in Masala;
- inainte de a macina boabele de mac, impreuna cu alte ingrediente, hidrateaza-le 10-15 minute, in apa fierbinte;
- cartofii tinuti in apa sarata, timp de 20 de minute, se vor gati mai repede la cuptor.

Autor:  Alina Tibichi