Site coolinaria.ro

Dieta Sacret Heart sau Unde supa nu e grasime e!


Dieta Sacret Heart sau Unde supa nu e grasime e! Conceputa initial de nutritionistii americani pentru a-i ajuta pe cardiaci sa slabeasca rapid inainte de operatie, dieta Sacret Heart poate fi folosita cu succes de orice persoana dornica sa scape de kilogramele in exces. Aceasta dieta are la baza consumul unei supe cu rol de ardere a grasimilor. Reteta este simpla si la indemana oricui. Pentru a o prepara ai nevoie de: doua borcane de rosii in bulion, trei cepe mari, o cana de supa degresata de vita, un plic de concentrat de supa cu taietei, o legatura de frunze de telina, doua borcane fasole verde, doi morcovi mari, doi ardei grasi. Toate legumele se taie cubulete si se acopera cu apa. Se fierbe pana toate ingredientele devin moi. Se condimenteaza dupa gust cu sare, piper, boia de ardei si bulion.

Supa miraculoasa va fi prezenta in mod obligatoriu la una sau mai multe mese in fiecare din cele sapte zile cat dureaza dieta. Pe langa ea mai sunt permise si alte alimente dupa cum urmeaza:
1. prima zi: fructe (cu exceptia bananelor);
2. ziua a doua: legume proaspete sau fierte (de evitat fasolea uscata, mazarea si porumbul) si un cartof copt cu putin unt.
3. ziua a treia: fructe si legume;
4. ziua a patra: banane (nu mai multe de trei) si lapte degresat;
5. ziua a cincia: friptura de vita sau de pui fara piele sau peste (250g) si 6 rosii;
6. ziua a sasea: carne de vita si legume;
7. ziua a saptea: orez, suc de fructe fara indulcitori, legume.

Dieta trebuie respectata cu strictete pentru a fi eficienta. Se insista pe consumul de apa, pe evitarea alcoolului si bauturilor carbogazoase, pe renuntarea la paine. Asa numita friptura se va face la gratar sau fiarta, pentru ca prajelile sunt interzise cu desavarsire. Repet ca supa nu trebuie sa lipseasca in nici o zi si am incheiat.

Autor:  Raluca Alupoaie