Site coolinaria.ro

Fructul kaki si sanatatea


Fructul kaki si sanatatea Ca orice alt fruct, kaki este recomandat spre consum de doctori si nutritionisti datorita faptului ca e o sursa considerabila de minerale si vitamine (A, C, E, K).
El se recolteaza toamna si mai e cunoscut drept "fructul zeilor".

In fructul kaki se gasesc: fitonutrienti, flavonoizi, antioxidanti, fibre, minerale (cupru, potasiu, calciu, magneziu, fosfor, zinc).

Beneficii pentru sanatate
- un fruct kaki mediu = 31 gr carbohidrati, 70 calorii si foarte putine grasimi. Tocmai de aceea este recomandat persoanelor care urmeaza o dieta de slabit;
- fibrele sunt eficiente pentru functionarea corecta a sistemului digestiv;
- taninii din fructul kaki amelioreaza simptomele diareii;
- datorita vitaminei A, are efecte benefice pentru ten si ochi;
- intareste sistemul imunitar intrucat contine o cantitate considerabila de vitamina C. Ne fereste, astfel, de raceala, gripa, astm, alte infectii de la nivelul plamanilor;

- cuprul din structura fructului favorizeaza absorbtia fierului. Implicit favorizeaza producerea celulelor rosii din sange;
- contine foarte putin sodiu, deci poate fi consumat fara probleme de persoanele hipertensive;
- intrucat contine antioxidanti, incetineste procesul de imbatranire si chiar il previne;
- are proprietati antioxidante, anti-inflamatorii, anti-canceroase;
- ajuta la prevenirea efectelor nedorite ale infectiilor;
- de foarte mult timp e folosit pentru controlarea sangerarii abundente cauzate de o rana;



- e o gustare ideala pentru diabetici, datorita faptului ca are multe fibre si echilibreaza nivelul zaharului din sange;
- cei care practica medicina chinezeasca folosesc fructul pentru tratarea sughitului;
- este folosit pentru detoxifierea organismului, astfel ca previne si cancerul de colon;
- conform unui studiu mai recent, se pare ca fructul kaki poate distruge celulele canceroase cand e vorba de cancer mamar, dar fara a le afecta pe cele sanatoase;
- scade nivelul colesterolului.

Autor:  Alina Tibichi