Site coolinaria.ro

Idei de meniu pentru o cina romantica


Idei de meniu pentru o cina romantica Daca inca nu te-ai gandit la retetele pe care le vei prepara de Ziua Indragostitilor, am facut-o noi pentru tine. Astazi iti sugeram trei idei de meniu. Nelipsita este, bineinteles, ciocolata.

1. Meniu clasic
- Aperitiv: Crostini cu ulei de masline
Ingrediente: 1 lamaie, masline verzi tocate, 1 lingurita de ceapa rosie tocata, 1 tulpina de telina, 1/4 lingurita zahar, 3 linguri ulei de masline extravirgin, 3 linguri patrunjel proaspat, sare grunoasa, piper.
- Felul principal: Rata la cuptor
Ingrediente: 2 pulpe de rata, putina sare kosher, 1/2 lingura zahar brun, 1 foaie de dafin, 1/2 lingurita cimbru, o lingurita jumatate fulgi de patrunjel, cca 150 gr grasime de rata.
- Desert: Capsuni acoperite cu ciocolata.

2. Meniu pentru diabetici
- Aperitiv: Salata calda de spanac, parmezan si fasole alba
Ingrediente (in afara de cele mentionate in denumire): zeama de lamaie, 1 catel de usturoi, sare de mare, 1/2 lingurita paprika afumata, piper.
- Felul principal: Muschi de porc la cuptor
Ingrediente: muschi de porc, 1 lingurita pudra de usturoi, 1 lingurita oregano uscat, 1 lingurita chimion, 1 lingurita coriandru, 1 lingurita cimbru uscat, sare, 1 lingura ulei de masline, 1 lingurita usturoi zdrobit.
- Desert: Prajitura cu ciocolata pentru diabetici
Ingrediente: faina cu agent de crestere, cca 200 gr faina obisnuita, cca 100 gr substitut de zahar, 50 gr lapte pudra fara grasimi, sare, 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu, 2 linguri margarina, ciocolata neindulcita, smantana semi-degresata, 6 linguri substitut de ou, 1/2 lingurita extract de vanilie, 2 linguri cafea tare.



3. Meniu pentru iubitori de peste si fructe de mare
- Aperitiv: Supa de creveti
Ingrediente: 4 linguri unt nesarat, 2 frunze de dafin, 2 morcovi, 2 tulpini de telina, cca 600 gr creveti, 1 ceapa medie, putin brandy, 2 linguri pasta de rosii, 50 gr orez alb cu bobul lung, 2 crengute de patrunjel proaspat, 3 crengute de cimbru proaspat, 1/4 lingurita ardei cayenne, sare kosher, 3 linguri zeama proaspata de lamaie, 50 gr chives tocat proaspat, smantana pentru frisca.
- Felul principal: Scoici cu fettuccine si varza Kale
Ingrediente (in afara de cele mentionate in denumirea retetei): 2 linguri ulei de masline, 2 linguri unt nesarat, 1 ceapa galbena, 4 catei de usturoi, 2 linguri frunze de patrunjel tocate, coaja rasa de lamaie, fulgi de ardei iute, sare kosher, piper negru, parmezan.

- Desert: Negresa la pahar
Ingrediente: 75 gr smantana pentru frisca, 1 lingura de zahar, 1/4 lingurita vanilie, negresa faramitata, pudra de cacao neindulcita (optional), topping de inghetata cu ciocolata, zmeura proaspata sau cirese negre.
Mod de preparare: Intr-un vas mare si rece se mixeaza zaharul cu smantana si cu vanilia. Se pun bucatele de negresa in doua pahare de sticla, inalte si transparente. Se acopera cu fructe, apoi cu inghetata si cu frisca. Urmeaza alt strat de negresa, fructe, inghetata si frisca. La final, poti presara cacao. Se serveste imediat sau se tine 4 ore in frigider.

Cat priveste bauturile, recomandam: Sangria cu sampanie, cocktail After Eight si un cocktail venetian.

Autor:  Alina Tibichi