Site coolinaria.ro

Dieta part-time - visul persoanelor care vor sa slabeasca


Dieta part-time - visul persoanelor care vor sa slabeasca Te gandesti ca trebuie sa slabesti cat de cat inainte sa vina primavara?
Daca nu reusesti sa ajungi la un nutritionist, pentru a primi cele mai bune sfaturi, alege-ti tu o dieta mai usoara, care nu-ti pune sanatatea in pericol.

Este adevarat ca multe programe sunt mai dificile, nu-ti permiti unele alimente, nu ai timp sa mergi si la sala, dar toate acestea isi gasesc o rezolvare.

Ai mai incercat sa respecti un regim alimentar ca sa poti slabi, dar n-ai reusit? Atunci alege dieta part-time!

De ce este recomandata dieta part-time?
Psihic esti mai linistit, pentru ca nu trebuie sa renunti chiar la toate alimentele pe care le-ar interzice o dieta obisnuita. Cu alte cuvinte, nu simti asa apasatoare deprivarea de unele produse culinare.
Permite trecerea la o dieta clasica. Ca sa te adaptezi mai bine la un anumit program, decat sa incepi din prima cu ceva dur, mai bine pune in practica dieta part-time.

Ideea de baza: nu trebuie sa limitezi consumul de calorii si carbohidrati chiar in fiecare zi. Cel mai bine este sa-l reduci doar doua-trei zile saptamanal.
Conform unui studiu, nu doar ca-ti atingi scopul, adica slabesti, dar micsorezi riscul aparitiei cancerului mamar. Asadar, doua zile pe saptamana redu consumul de zaharuri, siropuri, cereale rafinate etc. Astfel vei slabi putin mai mult decat daca ai urma o dieta cu putine calorii.



Reguli de respectat
- nu micsora foarte mult consumul de calorii. Daca mananci mai putin de 800 intr-o zi, pierzi energie, nici pe departe nu te binedispui, ti se face foame etc. Cu alte cuvinte, in loc sa ai rezultate bune, te alegi cu o stare de nervozitate;
- nu renunta la exercitiile fizice. Evident, rezultatele dietei nu le obtii doar facand miscare fizica, dar consider-o un alt pas spre atingerea obiectivului propus;
- urmeaza dieta pentru o stare de bine, nu doar pentru a slabi. Astfel n-o vei mai privi drept o povara si-ti va fi mai usor s-o urmezi.

Cum se procedeaza?
- in zilele de dieta nu-ti aglomera farfuria cu multe grasimi;
- alege produse cat mai sanatoase;
- renunta la zaharuri, grasimi saturate, grasimi trans, mancaruri prajite, produse procesate;
- in zilele in care nu urmezi dieta, NU exagera cu mancatul. Provocarea consta tocmai in alternarea zilelor de dieta cu restul si in ideea ca stomacul sa nu resimta socul trecerii;
- mananca pentru a-ti potoli foamea, nu pentru a termina totul din farfurie. Tocmai de aceea sunt recomandate 6 mese mici pe parcursul zilei;
- alegeri sanatoase: produse semi-degresate, cereale integrale, carne slaba de curcan/pui etc.

Autor:  Alina Tibichi