Site coolinaria.ro

Totul despre dieta RAVE


Totul despre dieta RAVE Despre dieta RAVE se poate spune ca e de moda veche: bazata exclusiv pe consumul de fructe, legume, seminte, nuci si cereale integrale.

A aparut nu neaparat pentru ca cineva cauta un anumit regim alimentar, ci a fost dezvoltata de Mike Anderson pe baza recomandarilor venite din partea doctorilor si nutritionistilor cu privire la stilul de viata ce trebuie adoptat cand e vorba mai ales de afectiuni cardiovasculare.

Asta pentru ca dieta RAVE este pusa in practica nu numai pentru a slabi, ci si pentru a alina simptomele unor probleme cardiace.

Despre dieta RAVE
- e recunoscuta peste tot in lume;
- este flexibila;
- se pliaza atat pe nevoile, cat si pe gusturile multor persoane. Daca nu-ti plac unele alimente ori ai intoleranta la ceva anume, elimina fara nici o problema produsul respectiv din dieta;
- o poti urma asa cum este sau poti parcurge cativa pasi pentru acomodare inainte de a o respecta intru totul.

Bine de stiut
- se recomanda consumul insemnat de fructe, dar nu in aceeasi proportie. Spre exemplu, strugurii, bananele si capsunile sunt permise in cantitati nelimitate. In schimb, trebuie putina atentie cand vine vorba de fructe dulci ori foarte dulci;
- din categoria legumelor neindulcite, ai voie sa mananci: vinete, rosii, castraveti, zucchini, ardei gras;
- alege doar legume cultivate bio;
- elimina total din alimentatie cartofii albi, dar introdu-i pe cei rosii sau galbeni;

- mananca: anghinare, morcovi, conopida, sparanghel, salata verde, varza, ridiche, ceapa, spanac. Nu uita de ciuperci;
- cerealele integrale sunt o sursa excelenta de fibre, vitamine din complexul B, magneziu si fier, motiv pentru care sunt recomandate in dieta Rave. Totusi, trebuie limitat consumul de orez brun, orez salbatic, ovaz, mei, hrisca si orz;
- pastele si painea din grau integral sunt permise.

Modul de preparare a mancarurilor e relativ simplu, din moment ce este recomandat consumul produselor in stare naturala, cruda.
Conform initiatorului dietei RAVE, cel putin jumatate din hrana zilnica nu trebuie sa fie gatita si nici sa nu contina toppinguri. Astfel, nu sunt distrusi multi nutrienti esentiali.

Autor:  Alina Tibichi