Site coolinaria.ro

Ati incerca: Porcusor de Guineea la gratar?


Ati incerca: Porcusor de Guineea la gratar? Sunt scumpei si tare hazlii, iar cand ii privesti mai ca iti vine sa ii "mananci" la ce frumusei sunt, datorita acestor calitati au devenit in ultima verme unele dintre cele mai cautate animale de companie. Insa in anumite zone din lume acest porcusor de guineea este delicatesa principala din meniu.

In tari ca Peru sau in alte zone din America Latina, porcusorul de guineea este servit la fel de des cum mancam noi puiul de gaina. Una dintre metodele traditionale de preparare a porcului de guineea este sa ii rupi gatul, il tii de picioarele din spate cu capul in jos pana ii curge o parte din sange prin gura, pui apoi apa clocotita peste dansul ca sa ii poti zmulge mai usor "blana" (la fel cum ai zmulge penele la gaina) dupa care ii scoti maruntaiele si dupa ce il speli cu apa rece bine, il frigi la o flacara de foc pentru a indeparta orice urma de blana ce ar mai fi putut ramas. Ca orice animal sacrificat nu este o metoda placuta insa e eficienta. Tineti mereu cont ca asta este traditia in tarile respective asemanatoare cu modul in care noi decapitam gaina.

Porcusorul de guineea este pregatit mai ales in zilele de sarbatoare, fiind preparat fie la gratar, fie sub forma unei supe, a unei tocanite cu mai multe legume sau porcusor de guineea umplut. Carnea porcusorului de guineea este foarte bogata in proteine si contine mari cantitati de vitamina B, impreuna fac o combinatie ideala mai ales pentru cei ce sunt la dieta.

Daca va intrebati de ce se gateste aceasta rozatoare, raspunsul e simplu, este usor de domesticit, usor de gatit, este de marime mica ceea ce inseamna ca poate la singura masa sa hraneasca o familie de patru persoane fara sa fie nevoie sa fie pus la frigider, nu uitati chiar si in zilele noastre in anumite tari inca nu exista curent si cu atat mai putin aragaze sau frigidere. In astfel de cazuri trebuie sa cauti cele mai utile metode pentru a te hrani.

Carnea porcusorului de guineea este asemanatoare cu aceea a iepurelui si are un continut extrem de mic in grasimi. Insa la sfarsit sincer va spun ca prefer sa vad un porcusor de guineea cum se agita prin camera si se uita la mine curios decat intr-o oala pe aragaz.

Autor:  Raluca Rusu