Site coolinaria.ro

Sfaturi pentru facut guacamole


Sfaturi pentru facut guacamole Guacamole este o pasta care se obtine din avocado copt, sare si zeama de lime (aceasta e reteta de baza).
Nu trebuie decat sa pisezi fin ingredientele si gata! Ai obtinut pasta perfecta pentru servit chipsuri.

Optional, poti pune: rosii cherry, ceapa, ardei jalapeno, coriandru tocat etc.
Bineinteles, cel mai bine este sa stii sa gatesti reteta de baza si abia apoi sa incerci diverse variante.

Guacamole poate fi servit alaturi de: usturoi copt, fructe tropicale, fructe de mare, branza cu mucegai etc.

Sfaturi de la gospodine
- avocado trebuie sa fie copt, dar sa nu aiba zgarieturi sau pete decolorate;
- ca sa-ti fie mai usor, scoate-i prima data samburele. Taie fructul in doua, pe lungime. Din jumatatea fara sambure, scobeste pulpa fructului cu o lingurita si pune-o intr-un bol. Din cealalata bucata poti taia pulpa cu un cutit mai mic;
- imediat ce ai terminat cu avocado, stropeste-l cu zeama de lamaie sau de lime, ca sa nu se innegreasca;
- pune ceapa si usturoi tocate foarte marunt.

Greseli de evitat
- nu cumpara avocado foarte crud / foarte copt, cu pete si zgarieturi;
- nu lua orice fel de avocado. Pentru guacamole este potrivit sortimentul Hass. Chiar daca un avocado e mai mare, nu inseamna ca vei obtine mai mult guacamole, ci ca vei avea mai multa apa in el;
- nu stropesti cu ceva acid fructul (zeama de lime, zeama de lamaie sau mix din ambele);
- nu pui nici un condiment. Chiar daca nu iti place mancarea mai iute sau nu-ti permite stomacul, incearca sa adaugi putin chili, spre exemplu;
- te zgarcesti cand e vorba de ierburi aromatice (coriandru, cel mai adesea);
- nu pui suficienta sare;
- vrei sa obtii o pasta fina. De fapt, un guacamole facut ca la carte trebuie sa aiba o textura usor grunjoasa.


Depozitare
Pasta guacamole se pune intr-un bol cu capac. Pe masura ce se umple bolul, apasa usor cu lingura in el, ca sa iasa cat mai mult aer posibil. Dupa aceea picura putina apa calduta peste guacamole, cat sa-l acopere, si baga-l in frigider. Rezista cam 3 zile. Cand vrei sa-l consumi, nu trebuie decat sa scurgi apa si sa amesteci in pasta cu lingura de cateva ori, pentru a-l improspata.

Incearca
- guacamole rosu
- guacamole traditional
- ciuperci portobello umplute cu guacamole

Autor:  Alina Tibichi