Site coolinaria.ro

Totul despre dieta Jillian Michaels


Totul despre dieta Jillian Michaels Dieta Jillian Michaels (denumita dupa una din vedetele emisiunii "The Biggest Loser", emisa de NBC) se bazeaza pe ideea de a slabi, de a-ti tonifia musculatura si de a avea grija de sanatatea ta datorita efortului, stiintei si personalitatii.

Despre dieta Jillian Michaels
- incepe cu ideea ca, pentru a slabi, numarul caloriilor arse trebuie sa fie mai mare decat cel al caloriilor consumate (din mancaruri si bauturi). Astfel, corpul incepe sa foloseasca grasimile acumulate, iar kilogramele se topesc;
- poate fi personalizata in functie de: sex, varsta, greutate, activitate zilnica, silueta dorita etc.;
- daca vrei sa slabesti saptamanal 450 gr si mananci de obicei 3000 calorii, redu consumul la 2500;

- ca sa poti slabi trebuie sa fii impacat cu tine insuti si sa stii ce-ti doresti. In caz contrar, dietele iti vor face mai mult rau decat bine. Cu alte cuvinte, trebuie sa-ti canalizezi toata energia pentru atingerea acestui obiectiv;
- ai facut vreodata yoga? E cazul sa te apuci. Daca nu ai timp zilnic, atunci rezerva-ti o jumatate de ora la finalul saptamanii si gandeste-te la ceea ce ai realizat, la ce ai invatat ori ai gresit etc.;
- nu-si propune sa faca din sport ceva dificil. Dimpotriva, trebuie sa ai tot timpul zabetul pe buze.

Jillian Michaels considera ca dieta are trei parti: identitate (personalitate), stiinta si efort (transpiratie). Identitatea se traduce prin problemele emotionale si psihologice care apar din cauza obiceiurilor alimentare proaste si a supraponderabilitatii ori obezitatii.
Ca sa le rezolvi, trebuie mai intai sa le identifici. Conform initiatorului dietei, este foarte important sa te ocupi de ele pentru ca influenteaza mult numarul de calorii consumat zilnic.

Stiinta se refera la cunostintele de baza din domeniul nutritiei si la modul in care le folosim in beneficiul nostru.
Jillian Michaels e de parere ca multe persoane nu reusesc sa slabeasca pentru ca nu-si analizeaza cu atentie metabolismul. Evident ca fiecare om are nevoie de un mix diferit de grasimi, proteine si carbohidrati.
Sa nu uitam si de miscarea fizica. Dieta sugereaza sa facem zilnic exercitii, timp de o ora. De altfel, exercitiile sugerate de Jillian Michaels sunt inspirate din: yoga, pillates, aerobic, kickboxing etc.
In urma respectarii dietei, nu numai ca ai greutatea dorita, dar si starea ta generala este vizibil imbunatatita.



Acestea sunt, in mare, trasaturile dietei urmate de Jillian Michaels.
Daca vrei sa o incerci, atunci trebuie sa mergi la un specialist intrucat, dupa cum s-a precizat, metabolismul fiecaruia dintre noi este diferit.
Poate ca tie iti face bine un regim, dar prietenei tale, nu.

Autor:  Alina Tibichi