Site coolinaria.ro

Sfaturi pentru facut iepurasi de ciocolata


Sfaturi pentru facut iepurasi de ciocolata Iepurasii de ciocolata nu trebuie sa lipseasca deloc de pe masa de Paste.
Pe cat de usor sunt de facut, pe atat de repede dispar din farfurie!

In preajma sarbatorii pascale, se gaseste o varietate larga de iepurasi de ciocolata la comercializare, dar e mai interesant sa-ti pregatesti tu asa ceva.
Nu doar ca personalizezi desertul, dar poti folosi ciocolata de calitate mai buna decat cea din comert.

Iata cum se fac iepurasii de ciocolata:
Ingrediente: 300 gr ciocolata alba / cu lapte / neagra topita.
Ustensile de gatit: o pensula mica, o forma din silicon sau plastic.
Mod de preparare
Pune forma intr-o tava. Topeste ciocolata ori la bain-marie, ori in cuptorul cu microunde. Toarn-o usor in forma, apoi bag-o in frigider pentru o ora sau chiar mai mult, ca sa se intareasca. Scoate-o de la rece si indeparteaza forma.

Daca vrei, poti pregati un iepuras mai... dolofan. Toarna usor ciocolata topita in doua forme, baga-le in frigider ca sa se intareasca, apoi scoate-le si lipeste-le tot cu ciocolata topita. Pentru decor, "umplutura" poate fi pregatita din ciocolata alba. La fel si interiorul urechilor, ochii si mustatile.
Ca sa-ti surprinzi musafirii, pregateste-le iepurasi mai mici, umpluti cu bomboane.

Sfaturi de la gospodine
- nu incerca sa topesti ciocolata in vase din lemn sau poroase si nici in sticla termorezistenta, pentru ca va fi ori foarte fierbinte, ori foarte rece. Ideal este sa ai o cratita pentru baie de aburi;
- daca topesti ciocolata la microunde, amesteca in bol cam o data la fiecare 30 de secunde, pentru a nu se lipi de vas;
- ai grija sa nu lasi apa sa patrunda in bolul cu ciocolata, pentru ca o "taie";
- apa trebuie sa fiarba la foc mic, nu la foc mare;
- daca vrei sa fie mai crocanta ciocolata, pune niste cereale in ea imediat ce s-a topit sau alune, stafide, arahide, fistic etc.;



- in ciocolata topita mai poti pune ulei de menta;
- poti avea un singur fel de ciocolata, dar ideal e sa ai 2-3 tipuri. Gustul va fi mai bun;
- daca vrei sa amesteci ciocolata alba cu ciocolata neagra, atunci pune la topit prima data pe a doua, apoi amestec-o cu prima. Astfel, va fi mai fina;
- dupa ce ai pus ciocolata in forma, misc-o cat mai putin posibil si ai grija sa nu scapi nimic in ea. Trebuie sa fie lucioasa si sa aiba suprafata cat mai neteda;
- pentru decorarea iepurasului, poti folosi si o punga pentru umplut cu 5 varfuri.

Alte accesorii recomandate:
- vas special pentru baie de aburi
- forma din silicon pentru prajitura "Iepuras"
- forma din silicon de Paste "iepure + ou".

Autor:  Alina Tibichi