Site coolinaria.ro

Sani mai mari cu suplimente nutritive


Sani mai mari cu suplimente nutritive Intotdeauna a existat o preocupare intensa legata de sani. Simboluri ale fertilitatii, feminitatii, frumusetii, erotismului, sanii starnesc fie pasiuni inflacarate, fie deceptii profunde.

Eu cred ca este important sa ne simtim bine in propria piele, dar sa incercam sa facem acest lucru valorificand acele daruri pe care le-am primit la nastere si nu dorindu-ne mereu altceva. Dar... asta este doar parerea mea. Dorinta de sani tot mai mari poate duce uneori la actiuni necontrolate, care pot genera fie aparitii inestetice, fie chiar imbolnaviri.

Implantul de silicon a devenit aproape o rutina in viata femeilor. Dar mai sunt si unele femei pe care teama de interventia chirurgicala sau de durere le trage inapoi de la a face acest pas. Pentru ele medicina naturista a scos pe piata o gama foarte generoasa de suplimente nutritive, care ne promit ca vom avea sani mai mari in numai cateva saptamani. Super! Dar se naste o intrebare extrem de importanta. Cat sunt de inofensive aceste suplimente?

Ei bine nu se cunoaste un raspuns clar in acest sens. Se pare ca aceste „medicamente” au la baza asa-numitii fitoestrogeni, niste hormoni asemanatori estrogenului femeiesc. Asadar, ca orice hormon ingerat, pot avea efecte dintre cele mai neplacute, cum ar fi dureri insuportabile la nivelul sanilor, sau chiar riscul de aparitia a chisturilor mamare.

Medicina nu recunoaste aceste „leacuri”, desi cei care le promoveaza sustin ca au fost testate pe animale. Se pare, insa, ca astfel de suplimente, aplicate la cobai, au generat intr-o prima etapa o marire a glandelor mamare dar ca, ulterior, cresterea se inregistra la nivelul uterului.

Astfel de suplimente nutritive se gasesc de obicei in magazinele de tip plafar si includ: tinctura de marar, semintele de anason, florile de busuioc, etc. Poate unele dintre cititoarele noastre au incercat astfel de metode si ne vor impartasi si noua din experienta lor. Eu personal sunt foarte sceptica in acest sens si, daca ar fi sa dau un sfat in acest moment, as prefera sa recomand miscarea pentru sani fermi si sanatosi.

Autor:  Raluca Alupoaie