Site coolinaria.ro

6 motive pentru care ai nevoie de o detoxifiere dupa Paste


6 motive pentru care ai nevoie de o detoxifiere dupa Paste In perioada Pastelui, magazinele si supermarketurile au avut rafturi pline cu tot felul de dulciuri, dar si cu sticle de alcool.
Indiferent ca ai facut exces sau nu, este bine ca, dupa ce sarbatoarea a trecut, sa-ti purifici organismul. Iata de ce:

1. Nivelul zaharului din sange a crescut binisor, mai ales din cauza ciocolatei. E adevarat ca da energie, dar nu pentru timp indelungat. Mai probabil e sa se vada atunci cand urci pe cantar. Plus ca efectiv te simti stors de energie, desi nu ai facut activitate cine stie ce. Asta e din cauza dulciurilor!

2. De ficat depind digestia, hranirea celulelor si echilibrul hormonal. Daca l-ai suprasolicitat, are nevoie de o perioada de repaos, ca sa-si revina. Altfel te vei ingrasa, iar colesterolul va creste.

3. Pielea trebuie sa fie ajutata sa "respire". Se spune ca toxinele din ciocolata sunt absorbite de piele.

4. Te simti balonat dupa ce mananci. Asta e mai ales din cauza carbohidratilor rafinati. Organismul produce gaze atunci cand mananci si bei. Ele pleaca din colon si se raspandesc peste tot. Ori sunt eliminate, ori absorbite, situatie in care ai senzatia ca esti precum un balon. Asadar, gata cu masa festiva! Alege alimente usoare, care sa-i ofere organismului bacterii „bune” pentru a opri dezvoltarea celor "rele".

5. Respiratia urat mirositoare are la baza si anumite zaharuri din mancarea junk. Nu numai ca iti va mirosi urat respiratia, dar iti vei distruge dintii si gingiile, asta insemnand probleme si mai grave.



6. Rinichii sunt obositi din cauza alcoolului consumat. Zaharurile si carbohidratii rafinati pun presiune enorma pe rinichi, ingreunandu-le functiile, inclusiv eliminarea substantelor nocive din organism.

Ce poti sa faci ca sa nu ai probleme dupa sarbatori
- curatenie in frigider. Sarbatorile s-au incheiat, in principiu, asadar si preparatele de pe masa festiva trebuie sa dispara. Sunt ele gustoase, dar au si multe grasimi, calorii si zaharuri;
- cumpara alimente care iti dau energie si inlocuieste zaharurile din alimente cu fructe si legume. Ca sa nu te tenteze absolut nimic, cumpara-ti pentru vreo 3-4 zile;
- pregateste o oala mare cu supa de legume, apoi congeleaz-o sub forma de portii. Astfel, nu te va mai tenta ideea unei gustari din platoul cu tot felul de preparate, ci iti vei dezgheta o portie si o vei manca;

- uita-te la programe cu multe exercitii fizice. Nu strica nimanui sa se miste cat de cat, sa-si intinda oasele;
- fa miscare. Mergi in pas mai alert o distanta mai mare, incearca exercitii cardio in aer liber, du-te la tenis sau inot etc.
- hidrateaza-te. Bea 2-3 litri de apa sau ceai zilnic. In plus, stimulezi si functionarea sistemului digestiv;
- cand e vorba de grasimi sanatoase, opteaza pentru peste uleios, cum ar fi somonul si tonul.

Autor:  Alina Tibichi