Site coolinaria.ro

5 retete de salate gustoase


5 retete de salate gustoase Pentru zilele in care iti pregatesti pe fuga pranzul si chiar cina, noi iti recomandam 5 retete de salate gustoase. Spor la gatit!

1. Salata de rucola cu porumb si bacon
Ingrediente:
o conserva cu boabe de porumb, 400 gr rucola tocata, fasii de bacon gatit, 75 gr ceapa verde tocata, 1 lingura ulei de masline, 1 lingura otet de vin alb, putin chimion, piper si sare dupa gust
Mod de preparare
Amesteca porumbul cu rucola, ceapa si baconul. Separat amesteca uleiul cu chimionul, piperul, sarea si otetul. Pune compozitiile intr-un bol si omogenizeaza. La final potriveste de gust, daca mai e nevoie.

2. Salata de ansoa cu sparanghel
Ingrediente:
1 ceapa frantuzeasca taiata fin, 2-3 linguri zeama de lamaie, 450 gr sparanghel curatat, 2 linguri ulei de masline, sare, 1 lingurita pudra de usturoi, rosii cherry injumatatite, inimi de ansoa (injumatatite sau taiate in patru)
Mod de preparare
Cufunda ceapa in zeama de lamaie cat timp pregatesti salata. Incinge cuptorul la 200 grade Celsius. Greseaza sparanghelul cu o lingura de ulei de masline, presara niste sare pe el si baga-l in cuptor. Dupa 8-10 minute, scoate-l. Pune-l intr-un bol mare, alaturi de restul ingredientelor, si amesteca bine. Serveste salata rece sau la temperatura camerei.

3. Salata de broccoli
Ingrediente:
1 lingurita sare, 1 kg buchetele de broccoli, cca 100 gr migdale prajite, 100 gr bacon gatit, 50 gr ceapa rosie rocata, 230 gr mazare, 200 gr maioneza, 2 linguri otet de mere, 50 gr miere de albine
Mod de preparare
Pune apa cu sare la fiert. Cand da in clocot, adauga broccoli. Dupa 1-2 minute, scoate-l si scurge-l bine de apa, apoi pune-l intr-un bol plin cu apa rece ca gheata. Cand s-a racit, trebuie scos si scurs de lichid. Amesteca-l cu migdale, ceapa, mazare, bacon si migdale. Separat, pregateste un mix din miere, maioneza si otet. Adauga dressingul peste salata si omogenizeaza.



4. Salata cu radacina de telina
Ingrediente:
100 gr maioneza, 2 linguri mustar Dijon, 1 lingura zeama de lamaie, 2 linguri patrunjel tocat, piper si sare dupa gust, mere verzi taiate julien, radacina de telina razuita
Mod de preparare
Amesteca mustarul cu zeama de lamaie, maioneza si patrunjelul. Adauga telina si merele si potriveste de piper si sare. Acopera bolul si baga-l in frigider, pentru cel putin o ora, inainte de a servi salata.

5. Salata de pui cu tarhon
Ingrediente:
450 gr carne de pui fiarta, 50 gr coacaze, o tulpina de telina taiata fin, 1 lingurita zeama de lamaie, 50 gr maioneza, 1-2 lingurite tarhon uscat, piper si sare dupa gust
Mod de preparare
Amesteca toate ingredientele si potriveste de gust. Ca sa fie mai interesant, serveste acest fel cu frunze de salata verde sau cu felii de rosii.

Autor:  Alina Tibichi