Site coolinaria.ro

Reguli de conduita la restaurant


Reguli de conduita la restaurant Macar de cateva ori pe an trebuie sa lasi bucataria deoparte, sa te faci frumoasa si sa iesi la un restaurant bun, sa te lasi alintata de altii in timp ce tu tot ce trebuie sa faci este sa arati superb si sa te bucuri de preparatele din fata ta.

Nu de alta, dar parca te simti mai bine la final, cand nu vezi bucataria cu susul in jos, cu chiuveta plina de vase nespalate, cu hainele de pe tine patate si nici macar nu mai ai pofta de mancare mai ales in unele cazuri cand stai o gramada de timp sa pregatesti felurile de mancare si apoi tot ce vrei la final este sa te bagi in pat si de mancat sa mananci a doua zi.

Cateva sfaturi scurte, dar utile:
- cand te hotarasti sa mergi la un restaurant, este bine sa stii exact ce tip de restaurant este, pentru ca cu cat are mai multe stele cu atat tinuta trebuie sa fie mai selecta.
- readu-i aminte partenerului ca nu trebuie sa se aseze primul la masa ci trebuie sa iti ofere tie prima scaunul, din nou acest lucru trebuie spus inainte de a ajunge acolo (nu uitati, nu toata lumea pastreaza aceste reguli de eticheta, mai mult unele persoane le considera ca fiind invechite).
- daca ati facut rezervare, se accepta o intarziere doar de 15 minute, mai mult de atat duce la pierderea locului.
- pozitia pe scaun trebuie sa fie una naturala, nu intepenita cu spatele drept si cu mainile la piept insa nici total relaxata ca si cum ai fi in fotoliu acasa.
- nu se pun coatele pe masa, nu se gesticuleaza si nu se arata cu degetul o persoana sau alta, ori vreun obiect pe care il admiri.
- nu trebuie sa te apleci cu totul peste farfurie atunci cand mananci incat sa iti ajunga esarfa in farfuria cu mancare.
- chelnerul este chemat discret, fara fluieraturi, strigate sau pocniri din degete.
- servetelul nu se pune pe genunchi si nici ca babetica, este lasat pe masa si il folosesti doar cand este nevoie.
- tine de eticheta ca la restaurant sa comande numai partenerul cu care esti.
- cand servesti masa tacamurile pe care le folosesti se tin deasupra farfuriei.
- se incearca pe cat posibil ca vocile sa fie tinute la un nivel scazut, fara tonuri ridicate.

Autor:  Raluca Rusu